Upadi na teren biće kažjavani

BERLIN, 14. juna 2006. (Beta-Rojters) - Svetska fudbalska federacija Fifa razmatra kako da spreči ljude da utrčavaju na teren tokom utakmica na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, pa će, između ostalog, obezbediti da "upadači" budu kažnjeni.
"Učinićemo sve što možemo da sprečimo tako nešto i da kaznimo ljude koji to rade", rekao je portparol Fife, Gerd Graus.
Jedan hrvatski navijač iznenadio je u utorak uveče obezbeđenje na utakmici Hrvatska-Brazil u Berlinu. On je preskočio dva metra visoku ogradu koja okružuje teren na Olimpijskom stadionu u Berlinu i istrčao na travu.Jedan hrvatski igrač ga je otpratio s terena i predao  policiji, bez ikakvog incidenta.
Više od 100 ljudi na svakom stadionu pokušava da spreči takve događaje, a prema rečima Grausa, Fifa sada razmatra načine kako da ih što bolje rasporedi.
"Berlin je najteži stadion za navijače da dođu do terena, tako da me je ovo iznenadilo. Morate biti akrobata da biste došli do terena, kao što je učinio taj čovek", kazao je Gras.
Portparol kancelarije javnog tužilaštva u Berlinu kazao je da će taj hravatski navijač biti novčano kažnjen i da je danas u pritvoru.
I Fifa bi mogla da pokrene posebnu tužbu protiv tog navijača zbog nedopuštenog kretanja po tuđem tlu.
U aprilu ove godine sud u Roštoku je izrekao kaznu od 10.000 evra za jednog navijača koji je upao na teren tokom utakmice.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.