Za "Ei televiziju" 164 miliona

Na aukciji su i dve firme u restrukturiranju − "Goša − Fabrika za proizvodnju alata i mašina" u Smederevskoj Palanci, s početnom cenom od 28,8 miliona i "Zorka − Duvana ambalaža" u Ljuboviji, čija će prodaja startovati sa cenom nižom za deset miliona dinara.

Agencija za privatizaciju za danas je najavila aukcijsku prodaju 20 firmi i licitacijsku prodaju pokretne i neporetbne imovine "Goša . zajednički pogoni" u restrukturiranju, koju koristi gasna stanica. Ukoliko bude zainteresovanih kupaca, na današnjoj aukciji najveću početnu cenu imaće "Ei televizija" u Nišu − čak 164,6 miliona dinara, a onaj ko kupi ovu firmu moraće da uloži još najmanje 5,697 dinara u proizvodnju radio i TV prijemnika čime se, inače, ova firma bavi. "Ramski rit" u Velikom Gradištu prodavaće se po početnoj ceni oko 61,2 miliona dinara, s tim što će kupac morati da investira još oko 16,8 miliona. Procenjena vrednost oko 70 odsto kapitala koji se prodaje iznosi oko 4,6 miliona evra. Ova firma poseduje veliki broj objekata, ali koristi čak osam i po miliona kvadratnih metara zemljišta. "Zaječar promet" u Zaječaru takođe će imati visoku početnu cenu − oko 59,6 miliona dinara, a kupac bi morao da uloži još najmanje 16,8 miliona, dok će početna cena za leskovački "Rul", ukoliko bude zainteresovanih biti oko 51,9 miliona dinara i u ovom slučaju može se očekivati minimalna investicija od oko 18,5 miliona dinara. 

Neznatno niži start, i to od 51,3 miliona dinara, imaće Industrija građevinskog materijala "Prvi maj" u Lešnici, s tim što će kupac morati da investira još oko 12,7 miliona dinara. Za pirotski "Iola Sarlah" predviđena je početna cena od oko 33 miliona dinara i investicija od 1,1 milion dinara, dok će oko dva miliona nižu cenu imati beogradski "Feršped", ali bi kupac morao da uloži još oko 7,9 miliona dinara. Trgovinsko preduzeće "Sjenica" u istoimenom mestu počeće trku za svojim kupcem od 15,2 miliona dinara, koji bi pri tom morao da investira oko 1,4 miliona dinara. Za niški "Ei test" takmičenje će početi s 15 miliona dinara, uz očekivanu investiciju od oko 1,3 miliona. Još jedna firma s predznakom "Ei" naći će se na današnjoj aukciji, a reč je o "Ei usluga", za čiju je kupovinu start određen na deset miliona i znatno skromnijim ulaganje - samo milion dinara. 

Za borsku "Konfekciju" utakmica će početi od 9,4 miliona dinara, a onaj ko kupi ovu firmu trebalo bi da investira 4,8 miliona, dok je početna cena za pribojsko ugostiteljsko preduzeće "Bič" sedam i po miliona, a za građevinsko preduzeće "Proleterski put" u Požegi oko 6,7 miliona. Za beogradski "Inex security international business" treba izdvojiti tri miliona dinara. Po znatno nižim cenama trebalo bi da počne prodaja "Građevinara" u Lučanima, kao i veterinarskih stanica u Golupcu, Rači i Kučevu. Na aukciju su i dve firme u restrukturiranju − "Goša − Fabrika za proizvodnju alata i mašina" u Smederevskoj Palanci, čija bi početna cena trebalo da bude oko 28,8 miliona, uz obaveznu minimalnu investiciju od oko 10,7 miliona dinara i "Zorka − Duvana ambalaža" u Ljuboviji, čija će prodaja startovati s cenom nižom za deset miliona, odnosno oko 18,8 miliona, dok će kupac morati da investira još devet i po miliona dinara.

("Pregled")

Pogledajte još