Jovanović: Mnogo smo grešili!

"U prvom poluvremenu smo primili dosta koševa i dogovorili smo se da u drugom zaigramo ćvršće u odbrani, ali nas je iznenadila njihova agresivna odbrana. Najveću razliku napravile su izgubljene lopte, čime smo omogućili igračima Efesa da postignu neke lake poene", rekao je Jovanović.

Košarkaši Partizana utakmicu su završili sa čak 20 izgubljenih lopti, od čega je šest imao plej Ejsi Lou, koji je sa indeksom od šest negativnih poena bio najlošiji akter susreta.

Pored velikog broja izgubljenih lopti, problem su bile, kaže Jovanović, lične greške centarskog tandema crno-belih Nikole Pekovića i Miroslava Raduljice.

"Peković je četvrtu ličnu dobio već u 23. minutu i bez njega smo imali velikih problema u napadu. U trećoj četvrtini postigli smo samo šest poena i to u poslednjih deset minuta nije bilo moguće nadoknaditi", rekao je Jovanović.

Šef stručnog štaba Partizana zahvalio je navijačima na velikoj podršci i dodao da je to za nekolicinu novih igrača crno-belih bilo dodatno opterećenje, je nikada nisu igrali u takvom ambijentu.

(old_image)

Komentarišući igru Loa, Jovanović je rekao da mu ne zamera, jer je posvećen ekipi i u svakom trenutku želi da pronađe najbolje rešenje.

"On je dobar igrač i posvećen je timu. Možda uvek ne uspeva da pronađe najbolje rešenje, ali verujem u njega. Moraćemo da budemo strpljivi, jer nikada ranije nije igrao u Evropi"
, rekao je Jovanović.

Trener Efesa Ufuk Saridža izjavio je da je presrećan zbog pobede, jer je gostovanje u Beogradu možda i najteže u Evroligi.

"Znali smo da će nam ovo biti jedno od najtežih gostovanja. Odigrali smo veoma pametno i čvrsto u odbrani u drugom poluvremenu i kada smo stekli veliku prednost nismo dozvolili igračima Partizana da se vrate. Ovo je za nas veoma važna pobeda i sada sa dosta više samopuzdanja ulazimo u nastavak takmičenja", rekao je Saridža.

Jedan od najboljih igrača Efesa, reprezentativac Srbije Duško Savanović, takođe smatra da je pobeda u Pioniru izuzetno važna.

"Srećan sam što smo uspeli da pobedimo u Pioniru, gde je uvek veoma teško igati. Mislim da je odlučilo naše iskustvo, jer smo izdržali veliki pritisak kada je Partizan u drugoj četvrtini bio u naletu i uspeli smo brzo da preokrenemo rezultat. Dobro smo se pripremili za sezonu, a ova pobeda ekipi će uliti dodatno samopouzdanje", rekao je Savanović.

FoNet

Pogledajte još