Ne nazire se kraj lok auta!

U prethodna tri dana dve strane su razgovarale više od 30 sati, ali se ni za milimetar nisu pomerili sa početnih pozicija. Za sada nije poznato ni kada će pregovori biti nastavljeni.

Lokaut je na snazi više od 100 dana, a za sada su zvanično otkazane sve utakmice do 14. novemra, što igrače košta nešto više od 170 miliona dolara.

Komesar NBA lige Dejvid Štern pre pet dana je izjavio da će biti otkazane sve utakmice do Božića, ukoliko sada ne bude postignut fogovor. On zbog gripa danas nije prisustvovao razgovorima, a očekuje se da će, kada ozdravi, zvanično produžiti lok aut.

Predstavnik košarkaša Derek Fišer izjavio je posle prekida pregovora da su igrači spremni na kompromis, ali da vlasnici ne žele da daju nikakav ustupak.

“Mislim da oni namerno odugovlače pregovore, jer se ni posle toliko sastanaka nismo pomerili sa mrtve tačke. Mi smo svesni da ne možemo da dobijemo sve što tražimo, ali sigurno nećemo pristati da ne dobijemo ništa", rekao je Fišer.

Osnovni spor je način raspodele prihoda klubova. Igrači su po starom kolektivnom ugovoru dobijali 57 odsto prihoda, a sada i oni i vlasnici traže za sebe 53 odsto.

Pre nego što su pregovori danas prekinuti, vlasnici su igračima postavili ultimatum da prihvate podelu
"fifti-fifti" ili neće biti sezone, dok su igrači dali svoju, kako su rekli, poslednju ponudu da njima pripadne 52,5 osto ukupnih prihoda.

FoNet

Pogledajte još