Tipsarević lagano do polufinala

U možda i najboljem meču koji je odigrao ove godine, Tipsarević je potpuno nadigrao Tursunova. Ruski teniser je od 47 poena odigranih na Jankov servis osvojio samo osam, pa je jasno da poraz nije mogao da izbegne.

Malo kada je Tipsarevića servis služio kao danas. Iako je imao samo sedam asova, posle prvog ubačenog servisa je osvojio čak 90 odsto poena, a posle drugog gotovo neverovatnih 72 odsto poena.

Tursunov je u meču imao samo tri brejk šanse i to sve u jednom gemu, kada je Tipsarević kod vođstva od 5:4 servirao za prvi set.

Ruski teniser je tada poveo 40:0, ali je Tipsarević fantastičnim servisima osvojio pet poena zaredom i dobio set.

Tursunov se od toga nije oporavio i izgubio je servis već u trećem gemu drugog seta, čime je meč praktično bio završen. Tipsarević je brejkom u sedmom gemu samo skratio muke Rusu.

Za ulazak u finale, Tipsarević će sutra igrati protiv 38. igrača sveta Rusa Nikolaja Davidenka. Njih dvojica do sada su se sastajali tri puta, a Tipsarević je dobio samo poslednji meč, u Kuala Lumpuru ove godine, kada je Davidenko zbog povrede predao kod Jankovog vođstva od 3:1 u prvom setu.

FoNet

Pogledajte još