Lepa Brena posle koncerata: Publika je najjača droga

Prva, rođendanska Arena, skoro dupke puna a druga, dan kasnije, sa tek malo više prostora za šetnju po parteru. Lepa Brena, zvezda koja sija 30 godina, ima sve razloge za zadovoljstvo sada kada je zavesa u najvećoj hali u Srbiji konačno spuštena a sjajno raspoloženje nije skrivao ni njen, najbliži saradnik na estradi od početka uspona, Saša Popović.

PUBLIKA – NAJJAČA DROGA

I ovakav koncert i rođendan, nije lako?

-Jeste mi prvi koncert bio na rođendan, međutim, ne razmišljam uopšte o tome niti, Gorčine, o tvom rođendanu koji je bio dan ranije – uz osmeh se Brena obratila režiseru koncerta Gorčinu Stojanoviću.

– Nisam ni htela da organizujemo sve ovo na moj rođendan jer kad radiš sa timom od 30 ljudi ne možeš da budeš toliko egoističan da stavljaš to u prvi plan. Rođendan je nešto na šta sam navikla a ovakvi koncerti nisu svakodnevica. Sve je, ipak, bilo podređeno tome da ovu priču privedemo kraju na opšte zadovoljstvo. Tome su značajno doprineli i gosti – Danijel Popović, Vlado Kalember, Alen Islamović, Hari Varešanović, Željko Joksimović i, naravno, Slatki greh.

FOTO: Kako je bilo i ko je sve bio na rođendanskom slavlju

Slatki greh je bend sa kojim sam počela i doživela najlepše trenutke, zahvalna sam im što su me iščupali iz Brčkog i napravili od mene ono što sam, faktički, i danas. Hvala najviše, naravno, Saši Popoviću a sreća je što sam i ja bila pametna pa sam napustila fakultet na vreme i ušla u ovu priču.

Jedna televizija je došla na ideju da rođendanski koncert u Areni postane tradicija. Saši se to dopalo, šta Vi kažete ?

-Ideja je lepa, međutim, mi smo ove koncerte spremali godinu dana, nije jednostavno... Videćemo, o tom – potom.

Kakav odmor planirate sada ?

-Rendano povrće, joga... Nema tu odmora. Samo se treba isključiti iz šou biznisa ujutru kad ustanete. Pijaca, deca... Brzo se oporavite mada su ovo lepe stvari od kojih ni ne želim da se oporavljam.

Energija koju emituje publika je najjača droga koja postoji, mada ostale nisam ni probala.

I da pevam 15 koncerata u Areni, svako veče bih to činila istom snagom.

FOTO: Ko je sve došao na koncert

VIDEO: Lepa Brena u Areni

TRAFO STANICA POSTALA PEVAČICA

A Saša Popović...“El Grande“ šef je na dve večeri ponovo postao harmonikaš Slatkog greha, jedino je izostalo čuveno jahanje na bini.

-Drago mi je što nas je Brena pozvala da se pojavimo na sceni pre nego što toliko ostarimo da ne možemo da hodamo. Impresionirani smo svime što se desilo u ova dva dana. Nas šestorica imamo 400 godina ali smo ipak to uspešno odradili.

Nikad niste ispričali za minule tri decenije?

-Kada smo ostali bez pevačice dok smo nastupali u Brčkom, zamolili smo prijatelje da vide da li tu ima neka lokalna devojka voljna da zameni našu Spasu koja se udala. Rekli su „kako da ne, dovešćemo ti lokalnu zvezdu“ i ušla je – ona. Malo smo se iznenadili i rekli tim prijateljima „Gospodo, nama treba pevačica a ne trafo stanica“.

Brena je, ipak, uz „kompliment“ dobila šansu na audiciji

-Izvela je nekoliko pesama i zaista pokazala da je talentovana. Bila je, međutim, tu i jedna prepreka – upisala je fakultet u Beogradu. Rekla mi je „Sale, ja zaista želim sa vama da pevam ali ti moraš da odeš kod mojih roditelja i da ih zamoliš da mi to dopuste“.

Priča, u početku, nije imala željeni tok...

-Obukao sam crno odelo, belu košulju, crnu kravatu... Doterao sam se onako kako umemo mi iz Vojvodine. „Dobar dan“, „Dobar dan“. „Ko si ti, dete ?“, „Ja sam Saša Popović“. „I, šta hoćeš ?“ „Znate, ja sam šef orkestra „Lira šou“, sviramo ovde u „Galebu“ pa sam došao da pitam – da li Vaša ćerka može da ide sa nama, voleli bismo da bude naša pevačica ?“

„Da bude pevačica i da ide sa vama po kafanama?" „Da bude pevačica i da ide sa nama po kafanama“. „Marš napolje dok ti nisam polomio noge! Izlazi, moja ćerka nikada neće biti kafanska pevačica!“, vikao je otac Abid.

Brena je, međutim, posle dva meseca napustila i kuću i fakultet i stigla u Bačku Palanku 6. aprila 1980. U julu iste godine njeni roditelji su došli i kad su videli kako i sa kim peva, prišli su i rekli – „Čuvajte nam dete, od sada je vaše“.

Ostalo je istorija, stranice se još uvek ispisuju...

FOTO: Lepa Brena na koncertu u Areni


Pogledajte još