Viktor čeka Janka u finalu

Titulu koju je na ovom turniru osvojio prošle godine, Troicki će braniti protiv pobednika drugog polufalnog duela u kome se sastaju Janko Tipsarević i Rus Nikolaj Davidenko.

Do pobede protiv Šardija, koji je zbog više povreda pao na 135. mesto ATP liste, Troicki je stigao posle 70 minuta veoma sigurne i racionalne igre. Početni udarac ga je odlično služio i imao je čak 80 odsto ubačenog prvog servisa, pa je Francuz u dva seta imao samo jedn priliku za brejk, koju nije iskoristio.

Kraj meča sigurno će se dugo pamtiti, jer je Troicki u poslednjem gemu odservirao četiri asa, a ukupno ih je imao 12. Pre toga je u devetom gemu uspeo da napravi brejk, čime je ponovljen scenario iz prvog seta, kada je srpski teniser protivniku oduzeo servis takođe u devetom gemu.

Šardi je meč odigrao dobro i posle ubačenog prvog servisa osvojio je 82 odsto poena, ali do kraja nije uspeo da pronađe rešenje za izvanredne servise Troickog i nije mogao da izbegne poraz.

Kada se sve uzme u obzir, odlučio je bolji ritern Troickog, koji je uspeo da se izbori za pet brejk šansi, od kojih je iskoristio dve, po jednu u svakom setu.

Troicki i Tipsarević na ATP turnirima su se sastali samo jednom i uspešniji je bio Viktor, a reprezentativac Srbje je od tri dosadašnja duela protiv Davidenka dobio jedan, dok je dva puta bio poražen.

FoNet

Pogledajte još