Partizan izgubio od Segeda

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se poslednjoj četvrtini kada je Stefan Mitrović isključen zbog brutalnosti na četiri minuta, što su Mađari iskoristili da prelome utakmicu.

Partizan je dobro počeo utakmicu i dva puta vodio, golovima Milana Aleksića i Mitrovića, ali su Mađari uspeli strpljivom igrom da stignu do 2:2 na kraju prve deonice.

Drugu četvrtinu Seged je uspeo da reši u svoju korist sa 3:1 pa se na poluvreme otišlo sa dva gola prednosti mađarskog tima.

Nervoza domaćeg tima i nekoliko spornih sudijskih odluka doprineli su da Partizan zaostaje posle dve četvrtine.

Šampioni Evrope uspeli su, predvođeni iskusnim kapitenom Vladimirom Vujasinovićem i vrlo raspoloženim Mitrovićem, da u trećoj četvrtini četiri puta savladaju protivničkog golmana i dobrom igrom u odbrani steknu dva gola prednosti.

Pred kraj četvrtine Mitrović je imao duel sa jednim vaterpolistom Segedea posle čega su obojica isključeni, a srpski vaterpolista napustio je bazen sa povredom oka.

Činilo se da će Beograđani uspeti da privedu utakmicu kraju dobrim rezultatom, ali je na više od pet minuta pre kraja, posle faula u napadu Mađara, Mitrović krenuo u kontru, ali je tom prilikom i sam načinio faul koji su sudije ocenili kao brutalnost i dosudili peterac za goste i isključili Mitrovića na četiti minuta.

Sa igračem manje u bazenu crno-beli nisu mogli ravnopravno da se nose sa protivnikom koji je prestigao Partizan, da bi Radović na nešto manje od minut pre kraja smanjio na 8:9.

Poslednji napad, vaterpolisti Partizana uspeli su da organizuju preko Vujasinovića koji je dodao Milošu Koroliji, a on je sa pozicije
centra nekoliko sekundi pre kraja utakmice šutirao, ali je golman odbranio i gosti su počeli slavlje u kojem su im se pridružilo oko pedesetak njihovih navijača.

U Partizan najefikasniji bio je Mitrović sa tri gola, po dva postigli su Vujasinović i Aleklsandar Radović. U Segedu Džozef Kejs dao je tri gola, dok je Bela Torok dao dva.

Trener Partizana Igor Milanović protestovao je kod delegata utakmice, a imao je i reči zamerke koje je uputio sudijama.

U drugom meču grupe Vašaš je uspeo da pobedi Eger.

Partizan sledeću utakmicu igra 9. novembra protiv Vašaša.

Beta

Pogledajte još