Vukovi kod Kuršumlije zaklali 11 ovaca

KURSSUMLIJA, 23. oktobra 2011. (Beta) -  Prema rečima Milovana Ristića, njegova petočlana porodica,koja živi od prodaje ovaca, zbog tih je napada pretrpela materijalnuštetu od 5.000 evra.

Milovan Ristić (53) rekao je agenciji Beta da je problem jer je vukzaštićena vrsta pa ne sme da ih ubija, a nema način da se od njihodbrani.

"Zaklali su 11 ovaca i pet su teško ranili, sumnjam da ćepreživeti. U prethodnim napadima su takodje zaklali mnogo ovaca.Nisam se do sada nikome žalio. Nadam se da će mi neko pomoći jer umojoj porodici od prodaje ovaca živi pet članova", rekao je Ristić.

Porodica Ristić je pre 10 godina izbegla sa Kosova, od četri ovcekoje im je dao donator, za tih deset godina napravili su stado odpreko 100 ovaca.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošvić je u izjaviagenciji Beta ukazao da su se vukovi namnožili i da u čoporimasilaze sa planina u potrazi za hranom i pričinjavaju velike štete.

"Opština će, koliko je u mogućnosti, izaći u susret oštećenimstočarima. Postoji odluka opštinskog veća da se u takvimslučajevima ljudima finansijski pomogne kako bi obnovili stada",kazao je Milošević.

Pogledajte još