Ferguson: Nikad nisam izgubio ovako!

Trener poražene ekipe Aleks Ferguson ocenio je da mu je današnji poraz najgori u karijeri.

Siti je u gostima pobedio Junajted 6:1 i povećao prednost na čelu tabele na pet bodova, pošto su po dva gola postigli Mario Baloteli i Edin Džeko.

"Nije važno što je bilo 6:1, važno je da smo pobedili fantastični tim. To je važno. Bitno je i za naše samopouzdanje, jer mislim da nije lako igrati ovde. Čast je igrati na Old Trafordu, jer je Junajted jak tim", rekao je Manćini novinarima posle utakmice.

Manćini je rekao da je isključenje Džonija Evansa na početku drugog poluvremena izazvalo pad u igri domaćina, ali je pohvalio Junajted zato što su igrači nastavili da napadaju čak i sa desetoricom.

"Posle isključenja bilo je lakše, ali smo igrali vrlo dobro. Prvih 25 minuta Junajted je igrao dobro, ali nisu stvarali šanse. Sada više poštujem Junajted jer su nastavili da napadaju i posle isključenja. Mislim da je to neverovatan mentalitet. Ako hoćemo da dođemo na vrh kao što su oni, onda moramo da unapredimo naš pristup",
rekao je Manćini.

Italijanski stručnjak naročito je pohvalio zemljaka Balotelija, koji je konačno skrenuo pažnju sa privatnog života, pošto je ovog vikenda izazvao požar u svojoj kući.

"Drago mi je zbog njega, jer je postigao dva važna gola i igrao je dobro. Bio je ozbiljan na terenu", kazao je Manćini.

Fergusonu je, međutim, današnji poraz bilo najgore iskustvo u više od 50 godina provedenih u fudbalu.

"Ovo je najgori dan ikad. Nikad nisam izgubio ovako, čak i kao igrač mislim da nisam gubio 6:1. Ovo mi je takođe izazov", rekao je Ferguson.

Mančester junajted nije izgubio na svom terenu sa tolikom razlikom još od sezone 1930/31, kada je Hadersfild pobedio sa 6:0.

"Ne mogu da verujem koliki je rezultat. Prvi gol jeste bio udarac, ali moguće je bilo vratiti se posle 1:0. Isključenje nas je ubilo. Nastavili smo da napadamo kada smo gubili sa 4:1", rekao je Ferguson.

Iskusni stručnjak veruje da su iskusniji igrači u timu morali shvate da traženje novih golova nije bilo mudro.

"Samo smo nastavali da napadamo. Oni su napadali tri na dva. Bio je to lud fudbal. Mislio sam da će naše iskustvo, Rio Ferdinand ili Patris Evra, shvatiti da je trebalo da se više branimo, ali smo mi samo napadali. Nekad treba da postoji zdrav razum po tim pitanjima. Bio je ovo loš dan"
, rekao je Ferguson.

Beta

Pogledajte još