Isceniran napad na studente

"Javna hajka koju su Uprava Filozofskog fakulteta, rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević i ministar prosvete Žarko Obradović pokrenuli protiv Marks21 još jedan je u dugom nizu pokušaja unošenja razdora u studentski pokret", ocenjuje ta organizacija.

Marks21 je "revolucionarna socijalistička organizacija" koja je, kako je navedeno na njenom sajtu, sastavni deo međunarodnog antikapitalističkog i antiratnog pokreta.

Vlasti ne napadaju studentski protest zbog Marks21, već napadaju Marks21 da bi diskreditovali studentski protest, ističe se u saopštenju.

"Marks21 ne krije svoje učešče u studentskoj borbi. Mi nismo organizatori protesta, ali ga podržavamo i kao studenti u njemu učestvujemo. Ponosni smo na činjenicu da učestvujemo u borbama protiv socijalne nepravde", navodi se u saopštenju.

"Upropastili su nam privredu i obrazovanje i nametnuli astronomske školarine - šta su drugo mogli da očekuju? Da ne vidimo kako se narod bori u Grčkoj, Španiji, Hrvatskoj, Čileu, Egiptu, na Vol stritu? Da se nećemo samoorganizovati?",
poručuje ta organizacija.

Pogledajte još