Danijel Popović i kad je Džuli bila Jugoslovenka

Oni koji pamte osamdesete dobro se sećaju kakva je zvezda bio Daniel Popović. Čast hitovima kao što su „Bio sam naivan“, „Dženi“ ali takav status mu je donela jedna jedina, od Triglava do Đevđelije svima poznata „Džuli“.

Daniel je, uz Alena Islamovića i Vlada Kalembera, bio deo još jednog velikog hita, Brenine „Jugoslovenke“ i upravo ga je ta pesma ponovo dovela pred mikrofon u Beogradu. Četvrtak i petak, dve pune Arene a „Jugoslovenka“, sa emotivnim nabojem koji nosi, jedan od vrhunaca obe večeri...

Da li Vas je iznenadio Brenin poziv i kako je došlo do realizacije ?

-Sve se desilo spontano. Brena je, konsultujući obožavaoce, odlučila da bi bilo dobro prisetiti se tih vremena. "Jugoslovenka“ bi bez nas trojice bila malo neobična za izvođenje. Zato je ideja da se svi pojavimo bila odlična, između ostalog i kao marketinški potez. Uostalom, znamo da nam je u bivšoj Jugoslaviji bilo dobro i ta pesma sada predstavlja malu asocijaciju i podsećanje na lepe trenutke.

Da li ste do sada na nekom njenom koncertu svi zajedno pevali „Jugoslovenku“ ili je ovo bila premijera ?

-Brena i ja smo radili zajedno ali je ovo prvi put da joj na njenom koncertu sva trojica iskažemo čast i poštovanje koje ona zaslužuje. Mislim da smo u tome uspeli.

Brena je ispričala anegdotu sa snimanja spota 1989. kada je, ostavljajući Vas nekoliko sati usamljenog u crnogorskim vrletima, želela da se „osveti“ za evroviziski poraz šest godina ranije ?

-Uveren sam da ona nije stajala iza toga već njen tim koji je to iskoristio kao zgodnu šalu. Situacija jeste bila opasna jer su na toj durmitorskoj čuki medvedi i vukovi. Malo su se poigravali sa mnom ali verujem da je ona sama rekla „Dajte, ljudi, idite po njega, poješće ga gore“. To je, zapravo, bila realna opasnost.

Uz „Jugoslovenku“ ste, naravno, u Areni zapevali i „Džuli“. Kakav je osećaj izvoditi je pred 20.000 ljudi ?

-U poslednje vreme sam često gost na velikim koncertima, doduše ne baš pred tolikom masom. Imao sam i svoj, odlično posećen koncert u Ljubljani. Divan je osećaj, naravno – ja, doduše, imam pregršt hitova koji su manje poznati u ovim krajevima. Balada „Kao da ne postojim“ je, recimo, za pola sata imala 30.000 „klikova“ na internetu.

Redovno snimate, nastupate ali se u Srbiji o tome malo zna. Planirate li  ozbiljno da se vratite na srpsko tržište ?

-Pripremam se i plasiraću to preko Pinka. Imam dosta dobrih pesama, samo treba repertoar prilagoditi slušaocu. Najverovatnije ću i snimati u Beogradu.


Pogledajte još