Srbiji četiri medalje

Reprezentacija Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje. U subotu su osvojene dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja, tako da je Srbija u vrhu generalnog plasmana.

Srebro je osvojio Miroljub Ivezić u kategoriji do 81 kilograma. On je zabeležio tri pobede do finala, u kome je izgubio od Mađara Kristijana Tota na vazari.

"Ovo mi je najbolja godina u seniorskoj konkurenciji. Imao sam povrede prsta na ruci i noge, ali sam odlično radio u sezoni. Posle titule evropskog studentskog šampiona i medalje na Balkanskom prvenstvu, osvojio sam odličje i na Evropskom kupu", rekao je Ivezić.

"Prezadovoljan sam i formom, koja obećava pred početak plej-ofa Super lige. Ovo je ujedno i dobra uvertira za sledeću godinu u kojoj imam velike planove, pošto želim da potvrdim kvalitet na Svetskim kupovima", kazao je Ivezić.

Nikola Nikolić je osvojio bronzu u kategoriji do 90 kilograma, pošto je u polufinalu iponom izgubio od Rusa Gogolašvilija, koji je posle osvojio zlatnu medalju. U meču za treće mesto iponom je pobedio
reprezentativnog kolegu Jovića.

Bronzu je osvojio i Stefan Jurišić u kategoriji do 100 kilograma. Treću bronzu Srbiji donela je Milica Žabić u najtežoj ženskoj kategoriji - preko 78 kilograma.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.