Marković: Daleko sam od Jovetića

"Čudo od deteta” igra kao mator. Od početka sezone postigao je četiri gola, upisao asistenciju, izborio dva jedanaesterca i čak ako bi se statistički podaci pomerili u stranu opet bi ostao utisak da je mladi špic prirodni naslednik Nemanje Tomića, u ulozi pokretačke snage Parnog valjka.

Tako je i pre dva dana, u Ivanjici, dogurao šampionsko vozilo do sedme uzastopne pobede, vredne opstanka na čelu tabele.

– Ma, samo sam bio taličan, da se baš meni odbije lopta pred noge – skromno uzvraća tinejdžer raskošnog talenta na ključni detalj iz 45. minuta gostovanja Javoru.

U danu kad je Marković bio glavni u Ivanjici, Stevan Jovetić je postigao dva gola za Fiorentinu.

– Prija mi kad čujem da me porede sa crnogorskim napadačem, samo da znate da sam ja daleko od Stevana – čvrsto Lazar nogama stoji na zemlji.

Jednostavna reakcija u napetom susretu razdvaja asa evropskog formata od srpskih manira petljanja s loptom.

– Od malena sam učen da igram prosto, iz prve, uz malo dodira. Treneri u mlađim kategorijama savetovali su me da ne zadržavam loptu, sad naučeno primenjujem u prvom timu, gde šef Stanojević zahteva od mene da budem direktan.

Vaspitanje iz porodice

Skromnost, vaspitanje i sjajni maniri krase Lazara Markovića van terena.

– Ključ njegovog uspeha je kućno vaspitanje. Imamo informacije da ga je otac pravilno usmeravao, a na sve se nadovezao sjajan pedagoški rad trenera Zvonka Popovića u mlađim kategorijama – objasnio je Stanojević.

Izvor: zurnal.rs

Pogledajte još