Zvezda pobedila Banat golom iz penala

Jedini gol u meču postigao je Evandro, a sudija Srđan Obradović iz Jagodine dosudio je penal kada je posle šuta Darka Lazovića lopta pogodila u ruku jednog fudbalera gostiju.

U 74. minutu Zvezda je ostala sa igračem manje pošto je crveni karton dobio golman Miloš Vesić. U domaćoj ekipi prethodno su već izvršene tri izmene, pa je na golu do kraja meča stajao odbrambeni fudbaler Li Adi.

Sudija Obradović isključio je Vesića zbog prekršaja nad Predragom Jeremićem van šesnaesterca.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki odlučio je da protiv tima iz Zrenjanina odmori petoricu standardnih prvotimaca. U najslabijem izdanju Zvezde ove sezone nisu učestvovali golman Boban Bajković, Nikola Mikić, Kadu Mendeš, a Andrija Kaluđerović je u igru ušao u 69. minutu umesto Bruna Mezenge.

POGLEDAJ VIDEO: Zvezda pobedila Banat sa penala u 95. minutu!

Prvo poluvreme proteklo je bez mnogo šansi, a najbolju su imali gosti iz Zrenjanina.

U 28. minutu napadač Banata Vladimir Samardžić nije iskoristio centaršut Aleksandra Čavrića sa desne strane pošto mu je u petercu Zvezde zasmetao Milan Vilotić.

Gosti su mogli da povedu i u 12. minutu, kada je posle kontra napada Miloš Vesić slabo reagovao, a u šansi se našao Predrag Jeremić. Golman Zvezde ipak je ispravio grešku i odbranio šut gostujućeg igrača sa nekoliko metara.

Domaći igrači imali su dve poluprilike kada je u devetom minutu Slobodan Vuković izblokirao šut Darka Lazovića, dok je u 27. minutu Miloš Dimitrijević šutirao sa 20 metara po zemlji pored gola.

(old_image)

Drugo poluvreme počelo je prilikom za crveno-bele kada je u 53. minutu posle kornera Li Adi sa deset metara šutirao glavom oštro, ali preko gola.

CRVENA ZVEZDA: Vesić, Adi, Vilotić, Stojković, Reljić, Kovačević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Vešović, Mezenga. Rezerve: Kirovski, Savio, Ćosić, Ignjatijević, Jeremić, Petković, Kaluđerović.

BANAT: Knežević, Zonjić, Pešić, Kostić, Jeremić, Cavrić, Samardžić, Ristović, Čavrić, Vuković, Milojević.

Od kako je reprezentativac Gane stao među stative Zvezde gosti su nekoliko puta pokušali da ga savladaju udarcima sa distance, ali lopta nijednom nije išla u okvir gola.

Utakmicu na Marakani uživo je posmatralo oko 4.000 gledalaca.

Ostale utakmice osmine finala Kupa Srbije igraju se sutra.


Beta

Pogledajte još