Prosinečki: Nekima nije mesto u Zvezdi!

Crveno-beli su se juče plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije golom Evandra iz penala, u poslednjem minutu sudijske nadoknade meča sa Banatom koji se takmiči u Prvoj ligi - drugom stepenu šampionata.

"Neke stvari juče su se videle. Ne možeš hodajući da pobediš na 'Marakani'. Video sam da pojedini igrači nisu za Zvezdu, ali neću sada o tome. Ima još da se igra do pauze, tu je još jedno kolo Kupa... Ne želim da pričam o imenima", kazao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde.

On je ocenio da su crveno-beli srećno prošli u narednu rundu Kupa, kao i da je postojao penal posle šuta Darka Lazovića i igranja rukom igrača Banata Predraga Jovića.

"Trebamo da budemo zabrinuti zbog jučerašnjeg odnosa prema igri, osim u poslednjih 15 minuta. Znam da i veće ekipe imaju problem kada igraju sa slabijim rivalima... Trčanje, angažman i postavljanje igrača nisu bili dobri", dodao je Prosinečki.

POGLEDAJ VIDEO: Zvezda pobedila Banat sa penala u 95. minutu!

Trener najtrofejnijeg srpskog kluba kazao je da igrači neće biti novčano kažnjeni zbog loše partije, kao što je to bio slučaj posle prijateljske utakmice sa niželigašem Jedinstvom iz Surčina.

"Igrači su sami sebe kaznili lošom igrom. Neće biti drugih kazni", dodao je Prosinečki.

Zvezda je juče poslednjih 15 minuta utakmice igrala sa igračem manje, zbog isključenja golmana Miloša Vesića, pa je medju stative morao da stane odbrambeni fudbaler Li Adi, pošto su prethodno već bile napravljene tri izmene.

"Moja je odgovornost što je Vesić branio. On je dobro radio na treninzima i zaslužio je šansu. Ranije sam rekao da će (Boban) Bajković braniti u prvenstvu, a Vesić i (Aleksandar) Kirovski u Kupu", kazao je Zvezdin strateg.

(old_image)

Brazilski napadač Bruno Mezenga, koji je letos došao u Zvezdu, protiv Banata je imao samo jedan šut u okvir gola, a igrama u prvenstvu nije uspeo da se nametne treneru za mesto u startnoj postavi.

"Evidentno je da igračima treba vreme da udju u kontinuitet. To je normalno. Nije Mezenga jedini, ima ih još puno koji nisu igrali pre dolaska u Zvezdu i sada hvataju ritam", ocenio je Prosinečki.

Crveno-beli u nedelju u Užicu igraju protiv Slobode Sevojno utakmicu 10. kola Super lige, a Prosinečki je kazao da će njegova ekipa morati da pruži "sto odsto" kako bi došla do povoljnog rezultata.

"Verujem da će u nedelju biti puno bolje nego juče", dodao je on.

Na pitanje novinara zašto Zvezda beleži bolje rezultate u gostima nego na svom terenu, Prosinečki je kazao da se "tako potrefilo".

"Najteže je igrati kada se očekuje da stalno dominiraš i napadaš. To što igramo bolje u gostima ne znači ništa. Tako se potrefilo", ocenio je on.

Zbog, kako je rekao Prosinečki, "teškog udarca" u meču sa Banatom, nastup Milana Vilotića u narednoj utakmici je neizvestan, dok se u tim vraća Brazilac Kadu.

Beta

Pogledajte još