Pešić: Robertsa odmah potpisujemo!

Ovakva reakcija nije nimalo čudna kada se zna da je Vuk Radivojević izgubljen na nekoliko meseci, a Bojan Radetić samo čeka da mu magnetna rezonanca potvrdi ukrštene ligamente, pa i da se zvanično objavi kako mu je sezona završena.

Ali, spisak odsutnih time nije završen, na njemu se nalazi i Mile Ilić koji mora da pauzira minimum još dve sedmice zbog problema sa butnim mišićem. O rovitim i tek oporavljenim igračima poput Branka Lazića crveno-beli i ne govore jer ne žele da se sve pretvori u alibi priču.

Ipak, nije sve tako crno. Kada smo pozvali Svetislava Pešića da proverimo koliko su ozbiljne povrede bekova, imao je lepe vesti:

– Cvetković neće preskočiti nijedan trening, dok od Čovića očekujemo da nam se priključi posle dana pauze. Nema nikakvih naprsnuća, ništa nije opasno. Obojica su pod terapijom, ali kao što sam reka nije strašno.

Muke sa povredama mogle bi da prerastu u traumu kod svih onih kojima je Crvena zvezda bliska srcu.

– Situacija me zabrinjava, ali šta da radimo. Lazića smo izgubili u Podgorici, Ilić nam se povredio protiv Olimpije, dok je Radetić nezgodno stao i doživeo tešku povredu, a ima tako snažne noge. To su sve stvari koje utiču na nas i našu igru, ali protiv toga se ne može.

Da bi još detaljnije objasnio o kakvom profilu igrača se razmišlja ako se odluči za stranca trofejni stručnjak povukao paralelu sa Lorensom Robertsom, sada člana Lijetvos Ritasa.

– Ako je Roberts slobodan ili ako na tržištu postoji takav tip igrača, odmah ga potpisujemo. On i Ovens, koje smo doveli kada sam prethodni put bio u Crvenoj zvezdi, stvarno su mnogo pomogli – zaključio je Svetislav Pešić.

Crveno-beli naredni meč Jadranske lige igraju u subotu od 21 čas, kada u „Pionir” stiže Zlatorog.

Izvor: zurnal.rs

Pogledajte još