Toni Cetinski otvorio klub "F6"!

Za razliku od brojnih mesta za izlazak izniklih u poslednje vreme, klub na početku Francuske ulice ima i ime i tradiciju pa je dovođenje zvezde kalibra Tonija Cetinskog kad se seče vrpca sasvim logičan potez.

Ovakav događaj nije mogao da prođe bez „selebritija“ a prednjačili su oni vezani za sport. Uživali su u punom klubu, između ostalih, tim-menadžer naše košarkaške reprezentacije Nebojša Ilić, bivši golman Crvene zvezde Ivan Ranđelović, supruga njegovog kolege Vladimira Stojkovića Bojana kao i nekada istaknuti član JUL-a Nemanja Đorđević a svirku nije propustio ni Tonijev saradnik i prijatelj Kiki Lesendrić kome je Cetinski specijalno posvetio jednu fanki improvizaciju.

Stigla je i Marija Kilibarda, očigledno spremna da bez predaha živi ritmom noćne ptice (pogledati pod „Saša Kovačević u Magacinu“). Nasmejana je brižno dobacila fotografima „idite kućama, spavajte“ – sve joj, mučenoj, smeta kada je slikaju.

Brzo posle nje, u klub je ušao Toni i bez mnogo poziranja zapevao, uobičajeno u poslednje vreme za početak nastupa, „Umirem sto puta dnevno“. Bio je, kao i uvek kad se lati mikrofona, raspoložen, raspevan uprkos tome što, kako je rekao, „nikada na bini nije bio bliži muzičarima“ a, bogami, ni posetiocima.

Pliva on kao riba u vodi i na raskošnoj sceni sa glamuroznom produkcijom u Areni, i u opuštenoj varijanti u letnjoj „Sinemi“ i na „jedan sa jedan“ bini kao ovoga puta... Prosto – kada neko vlada raznorodnim muzičkim stilovima a istovremeno i pleni ponašanjem, kao što je to sa njim slučaj, ništa nije problem i sve deluje lako i spontano.

Cetinski je, očekivano, plasirao i ovoga puta svoje najveće hitove ali je klupski nastup i njemu i sjajnim muzičarima dao slobodu da se otisnu u improvizacije. Mogli su da se čuju muzički izleti u Italiju, Španiju, rok klasike („Another Brick In the Wall“) ali i Dalmaciju i to na dva načina – tradicionalno („Da nije ljubavi“) i moderno – „Jače manijače“ u spomen na Dina Dvornika.

Za šalu uvek raspoložen, Toni je sebe predstavio kao Sandija Cenova a nije mu bio problem ni da ispuni muzičku želju jednom Milanu (ne dolepotpisanom) iz prvog reda – „Kada žena zavoli“. Negde iza dvojke je sve prštalo od ritma („Morski vuk“, „Totalno sam lud“), usledio je blok klasičnih radijskih hitova („Lagala nas mala“, „Čovek od leda“, „Biago onom ko te ima“) i spuštanje lopte za kraj uz horsko pevanje najlepše, najemotivnije – „23. prosinac“.

Neopisiva mi je čast bila uzeti pare“, poručio je Cetinski i, koliko god da u ovoj šali ima i više od pola zbilje, nema mu se šta zameriti jer je otvaranje nove sezone kluba "F6" učinio zaista posebnim.

Pogledajte još