Mezenga prvi napušta Zvezdu!

Bruno Mezenga od januara najverovatnije više neće biti naš sugrađanin, pišu beogradski mediji.

Crvena zvezda će gotovo sigurno raskinuti ugovor sa Brazilcem koji je letos došao na pozajmicu iz Flamenga. Planirano je da Mezenga ostane na Marakani do leta 2012, ali još od samog starta, od kako je došao na pripreme potpuno nespreman, malo je reći da nije zadivio ljude iz crveno - belog tabora.

Naravno, tome su se nadovezale veoma slabe igre i još slabiji golgeterski učinak, tako da mu je šef stručnog štaba Robert Prosinečki već spremio ispisnicu.

Čini se da je definitivan razlog za ovakvu odluku bio očajan nastup Brazilca, nezainteresovanost i nezalaganje na prijateljskom meču sa Jedinstvom iz Surčina, zbog čega ga je zajedno sa Nikolom Petkovićem kaznio predsednik Vladan Lukić sa po 5.000 evra.

U svakom slučaju, njegovim odlaskom otvara se pozicija u napadu, tako da se priča o kupovini špica ove zime ponovo aktualizuje.

Kako navodi Sport, pored Mezenge Prosinečki će zimus "dati voljno" još trojici igrača: Saviu, Milanu Jeremiću i Nikoli Ignjatijeviću. Što se tiče prodaja tržište je za sada zainteresovano samo za Kadua, ali je i Milan Vilotić slobodan da ode ako nađe zadovoljavajući angažman.

(old_image)

Eventualan pojačanja su već pod prismotrom, a to su 20 - godišnji Filip Mladenović iz čačanskog Borca koji igra na poziciji levog krila, kao i godinu dana mlađi vezista Radničkog 1923, Filip Kostić.

Kod Pašeka nema probijanja rokova

Pašeko, koji je polomio obe potkolene kosti na samom početku priprema Crvene zvezde, ipak neće biti na raspolaganju Prosinečkom najmanje do početka prolećnog dela sezone. Brazilac je doputovao u Beograd pre tri nedelje i od tada trenira sa ekipom, ali po posebnom programu i za sada bez lopte.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još