Tole: Volkov igra za Srbiju!

Sada već postaje polako sapunica, jer posle izjava iz Crne Gore i navoda samog Vladimira Volkova, činilo se da je situacija definitivna: da je Srbija ostala bez potencijalnog reprezentativca.

Međutim, razgovor “Sporta” s čelnim ljudima našeg Fudbalskog saveza je uticao da tu situaciju još ne prihvatamo zdravo za gotovo...

- Volkov? To nije pitanje za predsednika, već za struku, odnosno selektora reprezentacije – rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić. - A ja koliko znam, v. d. selektora Radovan Ćurčić je najavio da će Volkov dobiti poziv da igra za naš nacionalni tim.

Đurić: Igraće za Srbiju!!

Došlo je preko noći, izgleda, do velikog preokreta. Vladimir Volkov je u sredu izjavio da je prihvatio ponudu iz Podgorice da obuče dres crnogorske reprezentacije. Predsednik Partizana Dragan Đurić u sredu je sve demantovao: - Vladimir Volkov će igrati za Srbiju! To je interes srpskog fudbala i Partizana! Kako je došlo do preokreta, da li je klub uticao na odluku levog beka? - Volkov je veliki profesionalac i sjajan momak. Odavno je trebalo da bude u Partizanu, verovatno i da igra za nacionalni tim. Sada je došlo vreme da zaigra za Srbiju, a da nije tako, bili bismo ponosni na njega i da obuče dres Crne Gore – rekao je Đurić.

U medijima je osvanula izjava iz Crne Gore, ali i samog fudbalera da je stvar gotova...

- Koliko znam, vode se još razgovori na nivou Saveza i kluba. I sve što mogu da vam kažem jeste da verujem da će Volkov da igra za svoju zemlju, za Srbiju – dodao je Karadžić.

Sličnu reakciju smo dobili i od generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića.

- Vladimir Volkov se nalazio na širem spisku reprezentacije Srbije kod selektora Vladimira Petrovića, ali se povredio – otkriva Laković.

Volkov je izjavio da ga niko iz rukovodstva Saveza nije zvao...

- To i nije posao predsednika ili generalnog sekretara, da jeste bilo bi pogrešno. Ovo je stvar struke, trenera i selektora. Mene samo čudi da u ranijem periodu nije bio član nekih naših mlađih selekcija...

Prema informacijama iz Crne Gore, rođeni Beograđanin je odlučio da ne igra za Srbiju.

- Moje mišljenje je da će igrati za zemlju u kojoj je rođen, a to je Srbija – rekao je za “Sport” Zoran Laković, prvi operativac FSS.

ĆURČIĆ: SPREMAM MU POZIV

Prošlo je nekoliko dana od izjave v. d. selektora Radovana Ćurčića da će Vladimir Volkov dobiti poziv za novembarske prijateljske mečeve Srbije protiv Meksika i Hondurasa. U međuvremenu, došlo je do obrta i informacije da bek Partizana želi da igra za Crnu Goru...

- Da, rekao sam da zajedno sa Kolarovim predstavlja rešenje za levu stranu terena i da mu spremam poziv – podseća Ćurčić. - Ništa se u mojim razmišljanjima nije promenilo.

Ali jeste u glavi Volkova...

- Sačekaćemo epilog razgovora koji su u toku, što se mene tiče – Volkov nije sporan – jasan je Ćurčić.

Pogledajte još