Beograd 2020 proces a ne cilj

Predsednik Organizacionog odbora Beograd 2020 Aleksandar Peković je tokom panel diskusije u Galeriji "Ozon" naveo da taj projekat zapravopredstavlja strategiju dugoročnog razvoja, a da kandidatura za evropsku prestonicu kulture pruža bolju motivaciju.

Peković je najavio da će do kraja ove godine biti određeni gradovi- nacionalni i evropski partneri Beograda za 2012, a da je za regionalnog partnera već odabran Maribor koji će biti Evropska prestonica kulture 2012. godine.

Direktor Agencije za evropske integracije i saradnju s udruženjima Beograda Danko Runić, istovremeno i član Organizacionog odbora Beograd 2020, najavio je usvajanje "Strategije podrške civilnom društvu na teritoriji grada Beograda" da bi se uspostavila sistemskai planska saradnja gradskih vlasti i civilnog sektora.

Direktorka kancelarije za kulturni kontakt pri Ministarstvu kulture Lola Joksimović rekla je da je Evropska komisija predložila 1,6 milijardi evra za novu evropsku kulturnu strategiju koja će se sprovoditi od 2014. do 2020. godine.

BEOGRAD, 28. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još