Dobrica Ćosić na Sajmu knjiga

Dobrica Ćosić će od 18 sati na štandu Službenog glasnikapotpisivati knjigu "U tudjem veku" koja je najprodavanija u proteklojgodini. Ta knjiga je prvog dana po objavljivanju prodata u 10.000primeraka.

Prema rečima autora, knjiga je nastala iz "Lične istorije jednogdoba", dnevničkih zabeleški. Knjiga se od ostalih razlikuje, jer jepisana posebnim stilom, posebnim odnosom prema temi,

"Bavim se periodom od 2000. godine do Djindjićeve pogibije. Tajperiod smatram najznačajnijim u prvoj deceniji 21. veka, posmatramljude i odnose i sa tugom konstatujem da se nije napredovalo u Srbiji,nije započet preporod kome sam se nadao", kazao je Ćosić.

Autorka bestselera "Devojka sa bisernom mindjušom", koji je prodat uviše od četiri miliona primeraka širom sveta, potpisivaće knjigena štandu izdavačke kuće Laguna od 17 do 19 sati.

Američka spisateljica, koja od 1984. godina živi u Velikoj Britanijirekla je u četvrtak po dolasku u Beograd da je veoma iznenadjenavelikom čitanosću njenih knjiga u Srbiji kao i da jedva čeka da odena Sajam knjiga, jer tako nešto ne postoji u Engleskoj.

BEOGRAD, 29. oktobra 2011 (Beta)

Pogledajte još