Kako ostati zdrav tokom jeseni?

Naučnici su otkrili da postoje četiri jednostavna načina da se tokom jeseni zaštitimo od virusa koji su tokom tada veoma aktivni. Evo o čemu se radi...

1. Izađite na svež vazduh!

Iako vas mrzi i lepo vam je ušuškanima u toplom krevetu, objasnite sebi da je dobro da izađete napolje i da će vam šetnja prijati. Jer, ako ste stalno u zatvorenom prostoru postoji opasnost da će vas bakterije i virusi lakše "napasti". Napolju ćete se nadisati svežeg vazduha i barem na neko vreme izbeći kontakt sa "kućnim bakterijama i virusima".

2. Naučite da se opustite!

Poznato je da je stres jedan od najvećih uzročnika bolesti današnjice. Osoba pod stresom manje vodi računa o sebi, zato morate znati da je neophodono da se odmorite i opustite. Napunite kadu i barem nekoliko minuta ležite u njoj okruženi mirisima aromatičnih ulja. Tako ćete opustiti i mozak i telo.

3. Ne zaboravite da perete ruke!

Malu decu učimo da su čiste ruke pola zdravlja, a mi sami to zaboravljamo. Perite ruke redovno, detaljno i sapunom. Izbegavajte da dodirujete oči, nos i usta koliko god je moguće.

4. Spavajte minimum šest sati!

Svakako ponekad treba izaći u noćni provod i dati sebi oduška do jutra. Ali, nemojte da vam to pređe u naviku, jer se mozak i telo odmaraju isključivo dok spavamo. Magičnih "osam sati sna" bi bilo idealno, mada ima ljudi kojima treba manje vremena da bi se odmorili. Ipak, ne bi trebalo spavati manje od šest sati. I ne zaboravite - jedino zaista mirno vreme tokom dana jeste kada ste u svom udobnom krevetu!

Naizgled vrlo jednostavna formula za zdravlje tokom jeseni, zar ne?
Probajte sve ovo da poštujete, pa nam javite rezultate!

Pogledajte još