Seksi guza u 6 koraka!

Sledećih šest jednostavnih vežbi će učiniti čudo za tvoju zadnjicu! Njima ćeš je zategnuti i učvrstiti, a svakodnevnim vežbanjem ćeš smanjiti obim bedara. Vežbe nisu komplikovane, možeš da ih radiš kod kuće dok slušaš muziku ili pratiš svoju omiljenu seriju.


Čučnjevi

Jedna od najdelotvornijih vežbi za guzu, bokove i bedra su klasični čučnjevi. Ispravi se, uvuci trbuh, raširi noge, a kolena neka budu savijena. Lagano se spusti u čučanj, ostani tako 5 sekundi pa se ispravi. Ponovi vežbu deset puta.


Iskorak

Osim što je odlična za guzu, ovom vežbom jačaš i unutarašnji deo bedara. Jednom nogom napravi iskorak, pa se lagano spuštaj u čučanj sve dok koleno druge noge ne bude desetak centimetara od poda. Vežbu ponovi 10 puta, a zatim uradi isto s drugom nogom.

Stezanje mišića

Lezi na pod, ispruži ruke uz telo a kolena savij. Podiži guzu i kukove nagore tako da pritom stežeš mišice zadnjice i ostani u tom položaju neko vreme.

Vežba s loptom

Položaj je isti kao i u prethodnoj vežbi: lezi na leđa i savij kolena. Malu loptu za pilates stavi između kolena. Guzu i kukove podiži tako da pri svakom podizanju zadnjice ujedno stišćeš i loptu. Vežbu ponovi 15 puta.

Vežba sa zidom

Nasloni se leđima na zid i pomeraj stopala unapred sve dok ne budu pola metra udaljena od zida. Polako klizi prema dole sve do sedećeg položaja tako da bedra na kraju budu paralelna s podom. Stegni mišice zadnjice i ostani tako 5 sekundi, pa zatim se ponovo vrati nazad u početni položaj tako šro ćeš ove pokrete ponavljati obrnutim redosledom. Ponovi vežbu deset puta.


Doggy stil

Stani u doggy (pseći) položaj i osloni se na ruke i kolena. Digni nogu i ispruži je iza sebe, pa je zadrži pet sekundi. Ponovi vežbu deset puta s jednom nogom a zatim još deset s drugom.

Uz malo truda i dobre volje tvoja guza će izgledati fantastično. Pokušaj!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.