Milan i Barselona za drugi krug

Ako pobede, i Milan i Barselona će se plasirati u šesnaestinu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Meč u Belorusiji počinje u 18.00 zbog vremenske razlike, dok se u Plzenju igra od 20.45.

Vezni fudbaler BATE Borisova Renan Brešan rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da odigra što bolje i "otme bodove" šampionu Italije Milanu.

"Moramo da pobedimo, ako ne pokušamo da učinimo sve što je do nas nema poente izlaziti na teren uopšte. Milan je odličan klub, ali Barselona je jača. Mi ćemo igrati naš najbolji fudbal i videćemo šta će se desiti", rekao je Brešan.

Pre dve nedelje Milan je na svom terenu pobedio sa 2:0 golovima Zlatana Ibrahimovića i Kevina Prinsa Boatenga.

BATE je u prve tri utakmice primio osam golova, najviše od svih ekipa takmičenju, a u prvenstvu Belorusije vezali su šest uzastopnih pobeda.

Viktorija je u Plzenju neporažena u četiri uzastopna meča u kvalifikacijama i Ligi šampiona, a Barselona je od poslednjih sedam gostovanja izgubila samo jednom. Ipak, Barselona je lako sa 2:0 pobedila na svom terenu pre dve nedelje.

Fudbaler Barselona Sejdu Keita rekao je da ljudi uvek očekuju da njegova ekipa pobeđu je sa 5:0, ali da je to "nemoguće".

"Mi idemo u Češku da pobedimo, jer će nas bodovi približiti sledećoj rundi. Bitno je da igramo dobro i stvaramo rezultate", rekao je Keita.
(old_image)
U Grupi E Valensija dočekuje Bajer Leverkuzen, dok Čelsi gostuje Genku. Čelsi vodi sa sedam bodova, Bajer ima šest, Valensija dva, dok je Genk poslednji sa bodom.

Valensiji je neophodna pobeda, jer će joj u slučaju poraza ili remija biti teško da se plasira u šesnaestinu finala.

Čelsi bi pobedom u Belgiji otpisao domaći tim iz borbe za drugi krug.

Zenit iz Sankt Peterburga dočekuje Šahtjor u Grupi G, dok APOEL kod kuće igra protiv Porta. U jednoj od neizvesnijih grupa, Zenit i Porto imaju po četiri boda, vodeći je kiparski APOEL sa pet, a poslednji je ukrajinski predstavnik sa dva.

Treneri Zenita i Šahtjora Lučano Spaleti i Mirčea Lučesku sastali su se 1999. godine, kada su bili na klupama Sampdorije, odnosno Intera. Tada je Spaletijeva ekipa pobedila Lučeskuov Inter sa 4:0.

Pre dve nedelje u Donjecku rezultat je bio 2:2, a Šahtjoru je pobeda potrebna da bi ostao u "trci" za drugi krug.

APOEL trenira srpski stručnjak Ivan Jovanović, a kiparska ekipa se neočekivano posle tri kola našla na vrhu tabele sa pobedom i dva remija.

U Grupi F lider Arsenal dočekuje Marselj posle pobede u gostima pre dve nedelje od 1:0 golom Arona Ramzija u sudijskoj nadoknadi vremena.

Grčki Olimpijakos je pre dve nedelje pobedio na svom terenu Borusiju iz Dortmunda sa 3:1, a šampionu nemačke je potrebna pobeda da bi ostao u konkurenciji za prolaz u narednu rundu.

Beta

Pogledajte još