Vuković: Povrede Ilića i Stankovića su nas poremetile

Reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu, a večeras odlazi u Niš, gde će u četvrtak odigrati prvi meč na Kupu nacija sa selekcijom Mađarske. U ostalim mečevima, sastaće se u subotu sa Hrvatskom u Beogradu i u nedelju sa Češkom u Vršcu.

"Pokušaćemo u dobroj atmosferi da jurimo takmičarski rezultat. Treba da nastavimo da se uvežbavamo tamo gde smo stali. Malo su nas poremetile povrede igrača, naročito Momira Ilića koji se povredio na utakmici dok je igrao za nemački Kil", rekao je Vuković.

Selektor Srbije objasnio je da su se Ilić, ali i Ivan Stanković koji igra za francuski Kretej povredili na jučerašnjim utakmicama.

"U toku popodneva očekujemo da dođu Ivan Nikčević i Ilić, dok Stanković treba da obavi preglede u klubu i da onda zajedno procenimo da li može da igra", rekao je Vuković.

On je dodao da bez obzira na povređene reprezentativce, ne namerava da zove druge igrače.

"U principu, idemo po planu. Mi smo krenuli po našem programu. Danas ćemo obaviti testtove funkcionalnih sposobnoti, odraditi trening I onda idemo za Niš", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, reprezentacija se u petak vraća u Kovilovu, odakle će ići na naredna dva meča - u subotu sa Hrvatskom u Beogradu i u nedelju sa Češkom u Vršcu.

"Očekujem podršku u svim gradovima u kojima ćemo igrati. Mislim da je to jedan od preduslova našeg uspeha na Evropskom prvenstvu u januaru", rekao je Vuković.

Beta

Pogledajte još