Vendi: "Ceca je srebroljubiva žena"

Posle Jelene Karleuše, na svom “Fejsbuk” profilu oglasila se i Vendi sa molbom – “Molim Sveti sinod i apelujem da nam objasni ko je čovek u crnom?”

Predstavlja se kao Stefan Šarić. Jedina institucija kojoj verujem je SPC!!! I zato apelujem da nam patrijarh Irinej, Atanasije Rakita, vikarni episkop i sve drugo sveštenstvo objasne ko je čovek u crnom? Ko ga je ovlastio da daje izjave? U čije ime ih daje? Ako ga je ovlastila Svetlana Ražnatović, onda je on njen portparol – napisala je Vesna.

Vesna Vukelić Vendi osvrnula se i na lik i delo Svetlane Ražnatović, uz tvrdnju da je Ceca na krivom putu čim je u zatvoru.

Čovek u crnom koji govori u ime SPC kaže da je njen ispovednik, a ispovest je sveta tajna. On je zlonamerno zamenio teze i srebroljubivu ženu, a srebroljublje je drugi smrtni greh… Narod koji čita u novinama kako se žena na robiji, sa ogromnim 24-časovnim obezbeđenjem, bori za sumnjivu vilu oko koje se i drugi otimaju i oglašavaju, predstavlja kao vernik. Ko je čovek u crnom, Stefan, sa simboličnim prezimenom? Apelujem da Sveti sinod hitno pokrene postupak za razrešenje – završila je svoj apel Vendi.

Zvezda “Farme” rekla je za “Alo” da samo želi da tog monaha označi kao problematičnog.

Svešteno lice ne sme tako da otkriva tajne iz svete ispovesti. Da je to rekao u kafani, pa još da nije svešteno lice, mene bi bilo baš briga, ali on se predstavlja kao monah. Ja sam veoma disciplinovan vernik i želim objašnjenje Srpske pravoslavne crkve – rekla je Vendi.

Izjavu o reakciji Vesne Vukelić na njegov intervju o Ceci dao je i monah Stefan Šarić.

Žao mi je ako sam pokvario odnos bilo kog vernika prema Crkvi. Mislim da izjave bilo kog sveštenog lica ne bi trebalo da pogađaju vernike. Moj posao je da pomognem svakom verniku, bez obzira na to koliki je njegov greh – rekao za Alo “Šarić” i dodao da SPC nije imala primedbe zbog njegovog intervjua o Ražnatovićevoj.

Zašto bi Sinod reagovao na mišljenje jednog sveštenika? Pojedine moje kolege su saznale za intervju i mišljenja su različita. Mnogi su iznenađeni jer me poznaju – rekao je Stefan Šarić.