Komedija o Evroviziji

Organizatori konkursa Evrovizija nameravaju da snime dugometražni film o tom spektaklu, koji će gledaoci moći da vide iduće godine, jer se već sada radi na scenariju. Film će biti zasnovan na mnoštvu sižea snimljenih u toku svih dosadašnjih takmičenja za Pesmu Evrovizije, ali neće biti dokumentarac, nego komedija ili melodrama, izjavio je supervizor Evrovizije Svante Stokselijus.

- Verovatno će to biti komedija ili ljubavna priča, koja nastaje u vreme sedmodnevnog takmičenja - rekao je on moskovskom radiju Majak.

Vlasnik celokupne intelektualne svojine u okvirima konkursa je Evropski radiodifuzni savez, koji je realizaciju projekta poverio producentskoj kompaniji "Voking tajtl".


Evrosong na internetu

"Besprekorna organizacija" jedan je od najčešće izgovorenih komentara učesnika Pesme Evrovizije, a jedan od glavnih elemenata koji tome doprinose su vrhunska internet i intranet komunikacija za potrebe revijalnog dela, ali i za armiju novinara koja ga prati.

Kompanija "EUnet"m kao partner Radio-televizije Srbije, glavnog organizatora Pesme Evrovizije 2008, projektovala je i obezbedila kompletnu Internet i intranet komunikaciju.

Zvanični sajt www.eurovision.tv, pored svih informacija o proteklim takmičenjima za Pesmu Evrovizije, pruža i aktuelne sadržaje koje se ažuriraju iz sata u sat.
(old_image)
- Svaki segment mreže od preko 500 pristupnih tačaka zahtevao je dvostruki, čak i trostruki bekap. Možda najzahtevniji deo sistema je televoting koji, pored toga što apsolutno ne sme da prestane da radi, ima i striktne protokole vezane za bezbednost - navode u "EUnetu".

Organizacija Pesme Evrovizije pokazuje da je Beograd spreman za velike događaje i da Srbija poseduje stručnjake koji mogu pružiti kvalitetne usluge na kakve su navikli strani partneri.


Uskoro i u Africi i na Bliskom istoku

Pretpostavlja se da će naredni Evrosong biti održan od 12. do 16. maja 2009. godine, s tim što će prvo polufinale biti 12. maja, drugo - 14, a finale 16.

Nacionalni izbor pesme treba da bude završen do sredine marta 2009. godine.

"Klonovi" Evrovizije uskoro će se pojaviti na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, gde su prodata prava na stvaranje sopstvenog konkursa, a takođe se vode pregovori i sa SAD.

(FoNet EKSTRA)
maj 2008.

Pogledajte još