Belgijanci strahuju od Pekovića i Grobara

"Posle dva poraza oni su saterani u ćorsokak i sposobni su da odigraju odličnu utakmicu. Biće, dakle, potrebno da i mi učinimo isto" smatra organizator igre Šarlroa.

U izjavi za današnji dnevnik "L Soar " menadzer kluba Žak Stas dodaje da je posebno potrebno da se "obuzda monstruozni centar Peković".

"Njega je nemoguće zaustaviti jedan na jedan. Ali naš kolektivni napor nam pruza druge opcije, tako da to nije nemoguće", smatra menadzer belgijskog šampiona.

Igrači Šarlroa koji su već igrali protiv Partizana Malet i Velš ukazuju posebno na atmosferu koju prave Partizanovi navijači.

"To je najneprijateljskija atmosfera sa kojom sam se sreo. Na ivici je opasnog. Ima hulagana, kao na fudbalu. Ali mene to uzbudjuje. Pritisak je na domaćoj ekipi i ja ne poznajem uzbudljivije osećanje od toga da ućutkam salu koja je u delirijumu", kaže Malet.

Njegov saigrač Velš konstatuje da su "navijači Partizana uvek na ivici korektnog, ali oni emituju toliku strast da čovek oseća kroz njihove pesme istoriju kluba i ja to volim".

Belgijski list u današnjem izdanju ocenjuju da je Partizan prva dva meča izgubio a da je Šarlroa pobedio upravo Efes i to u Istanbulu i da "kada bi sve bilo tao jednostavno, sve šanse su na strain Šarlroa, ali....".

List potom podseća da je Partizan u Top 16 već pet godina za redom, da je višestruki šampion Srbije i Jadranske lige, da ima veoma kvalitetne igrače kao što su Peković i Lou .

"Partizan u Beogradu igra sa šest igrača na terenu... njegovih 7.000 fanatičnih navijača pretvaraju Pionir u neuporedivi ključali kazan",
piše L'soar.

Beta

Pogledajte još