Vitoria Kolona, pripadnica jedne od najstarijih plemićkih porodica Evrope - na Diplomacy & Commerce Welcome Summer Party-u!

Aleksandar Đorđević, organizator festivala "24 sata elegancije" i autor mnogih dokumentarnih filmova uvek dovodi zanimljive svetske face u Beograd. Tako smo zajedno bili domaćini Olgi Romanov, naslednici ruske carske porodice, Santo Versaćeu, bratu slavnog Đanija i autoru knjige "Fratelli" i lejdi Kempbel, autorki biografije princeze Dajane. Ovoga puta na Diplomacy&Commerce Welcome Summer Party doveo je Vitoriju Kolona (Vittoria Colonna), pripadnicu jedne od najstarijih plemićkih porodica u Evropi koja vuče poreklo još iz Starog Rima.

Među njenim precima nalazi se i Vitorija Kolona, jedna od Mikelanđelovih muza. Porodica Kolona je vekovima davala pape, kardinale i generale. Mikelanđelova muza, pesnikinja Vitoria Kolona nalazi se i na freci "Strašni sud" u Sistinskoj kapeli, umetnik ju je naslikao odmah pored sebe.

Naša jučerašnja gošća živi u Palazzo Bartolini Salimbeni u srcu Firence, talentovana je scenaristkinja, pevačica i rediteljka.

Autor: Nadlanu.com
Foto: CMC

Pogledajte još