Srbija pobedom počela Svetski kup

"Videlo se da je utakmica prva i da igra nije tečna kakva bi trebala da bude ali dovoljno za pobedu i moramo da budemo zadovoljni. Većina igračica je dobila šansu i tako će biti do kraja takmičenja", rekao je posle meča selektor Zoran Terzić.

Prvi set na meču bio je neizvestan ali su srpske odbojkasice bile koncentrisanije u završnici i osvojile ga sa 27:25. U sledeća dva seta igralo se izjednačeno ali su evropske šampionke dokazale kvalitet i oba seta rešile sa 25:22 i za 80 minuta ige zabeležile pobedu.

Tokom prvog seta odbojkašica Srbije Sanja Malagurski je posle jednog doskoka povredila koleno a težina povrede biće utvrđena tokom dana posle medicinskih analiza.

"Doza zadovoljstva posle dobijene prve utakmice nije kakva bi trebalo da bude zbog povrede Sanje (Malagurski). Nadam se da povreda nije teška kako se učinilo u prvom momentu i da će se Sanja ubrzo oporaviti", rekao je Tercić.

Reprezentativka Srbije Nataša Krsmanović ocenila je da je zabeležena važna pobeda i očekuje bolju igru tima u nastavku takmičenja.

"Odigralo smo promenjljivo i nisam zadovoljna. Jutarnji termin od 11. sati nam nije odgovarao ali pobedi se u zube negleda. Poremetila nas je i Sanjina povreda. Nadam se da ćemo u narednim mečevima igrati sa više žara", rekla Krsmanovićeva posle meča.

Srbija sledeći meč na Svetskom kupu igra sutra, takođe u Naganu protiv selekcije SAD za koju selktor Terzić smatra da je glavni favorit takmičenja.

"To je utakmica protiv glavnog favorita za prvo mesto na Svetskom kupu. Tim SAD je izuzetno jak i igra fantastično. Mi ćemo pokušati da odigramo jednu dobru utakmicu i da im pariramo i dovedemo meč u neizvesnu završnicu. Amerika je sigurno favorit ali nećemo se predati", rekao je selektor Srbije.

Tri prvoplasirane ekipe na turnitu u Japanu obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Londonu sledeće godine.

Beta

Pogledajte još