Peković: Osećam se kao nekad!

"Pokazali smo da smo pravi kolektiv i sjedinjeni. Osetio sam se kaokada sam prvi put došao u Partizan. Bilo mi je jako dobro i odlično se osećam", rekao Peković novinarima uz širok osmeh posle pobede u beogradskoj hali Pionir sa 91:81.

Iskusni centar je dodao je da je atmosfera u ekipi ista kao što je bila i u periodu od 2005. do 2008. godine, kada je prethodno igrao za Partizan.

On je ocenio da je su se igrači pobedom posle dva poraza u Grupi C oslobodili velikog pritiska.

"Sigurno da nam je pao teret sa leđa ili kamen sa srca. Mogli smo i utakmice protiv Anadolu Efesa ili Makabija da dobijemo da smo odigrali na ovako visokom nivou kao večeras i ovako hrabro", kazao je Peković

"Nismo padali u igri i pobedili smo važnu utakmicu", dodao je on.

Na pitanje novinara da li mu smeta veliki pritisak koji je na njemu, pošto se igra Partizana velikim delom zasniva na centrima, Peković je kazao da se trudi da uvek pruži maksimum.

"Nekada pogađam koš, nekad ne, ali drago mi je što mogu da pomognem Partizanu. Trudiću se da bude tako dokle god sam ovde", dodao je Peković koji se vratio među crno-bele samo dok traje štrajk igrača u američkoj NBA ligi.

(old_image)

Amerikanac Ejsi Lo je kazao da crno-beli nisu smeni da dozvole još jedan poraz.

"Bila je teška utakmica. Pobeda nam je bila jako potrebna. Bili smo priterani uza zid i bilo bi loše da smo sezonu poceli sa 0:3. Nismo to mogli sebi da priuštimo i odgovorili smo na pravi način. Dobro smo igrali i imali smo podršku publike", ocenio je on.

Za razliku od prethodne utakmice, Lo je večeras igrao mnogo bolje I bio najefikasniji igrač sa 26 poena i sedam asistencija.

"Kao što sam i ranije govorio - učim. Ne možeš da budeš NBA igrač i onda dođeš u Evropu i kroz dve utakmice pokažeš šta znaš. Potrebno je vreme, ali to nije izgovor. Morao sam i ranije da igram bolje, kao što sam uspeo večeras", kazao je Lo.

On je rekao da mora još mnogo da radi, ali da jedva čeka sledeću utakmicu.

"Nastaviću da se poboljšavam i da dobro igram u svakoj utakmici. Znam da moje dobre igre doprinose pobedama i zato moram mnogo da radim, ali radujem se i jedva čekam sledeći meč", rekao je Amerikanac.

Partizan će idući meč u Evroligi igrati 10. novembra, ponovo u Beogradu, protiv Real Madrida.

Beta

Pogledajte još