Jovanović: Kroz ovu školu se najbolje uči!

"Odigrali smo dobru utakmicu i trudićemo se da iskoristimo ovaj meč da psihološki podignemo tim i uđemo u naredne utakmice mnogo motivisanije. Atmosfera je bila prelepa", rekao je Jovanović novinarima u beogradskoj hali Pionir posle pobede nad ekipom Šarlroa.

On je istakao da je sada mnogo lakše, pogotovo jer igrači znaju da koriste ono što se očekuje od njih.

"Lakše je kada pobediš. Meni je pored pobede drago što igrači ulaze u svoje uloge i znaju da cene minute koji su im dati i ono što se očekuje od njih. Mi ćemo i naredne utakmice pokušati da iskoristimo da još nekim igračima nađemo pravo mesto", rekao je Jovanović.

Trener Partizana je ocenio da je njegov tim imao veliki pritisak pred meč.

"Pred meč se stvorio veliki pritisak, jer smo protiv Efesa odigrali zadovoljavajuće, a posle nesrećno izgubiti. Protiv Makabija sam bio zadovoljan kako smo postavili utakmicu. Publika je pritisak prebacila na nas. Nisam znao kako će reagovati ekipa i dva-tri dana posle Jadranske lige nismo imali vremena da se vratimo", kazao je Jovanović.

On je istakao da Šarlroa u utakmice Evrolige ulazi rasterećeno, jer je ispunio primaran cilj, a to je kvalifikovanje za takmičenje.

"Hteli smo da damo maksimum. Šarlroa je pobedio ekipu koja je dobila tim koji je kandidat za završnicu takmičenja (Anadolu Efes). Oni su ostvarili ambicije, a cilj im je bio plasman u Evroligu. Opuštenije ulaze u utakmice, što se vidi u procentima šuta. Igraju na manji broj poena", rekao je Jovanović.

Jovanović je kazao da će nastaviti praksu da pruža šansu što većem broju igrača.

"Pokušavam na svaki način da uključim veliki broj igrača. Evroliga je opasno takmičenje. Imamo dosta igrača koji nikada nisu igrali ozbiljnije takmičenje i čini mi se da je to skupa škola, ali nećemo odustajati od te prakse. Kroz ovu školu se najbolje uči"
, zaključio je Jovanović.

(old_image)

Trener ekipe Šarlroa Đovani Boci da su detalji napravili razliku u večerašnjoj utakmici.

"U košarci detalji prave razliku. U poslednjoj četvrtini završili smo sa samo dva faula i igra jedan na jedan nas je pobedila. U poslednjih pet minuta imali smo četiri izgubljene lopte, a završili smo sa ukupno deset. Igra u tranziciji je takođe napravila razliku", rekao je Boci.

On je istakao da je ponosan na njegove igrače kako su reagovali na atmosferu u hali Pionir.

"Kao što sam rekao pre utakmice bilo je interesantno kako ćemo reagovati na atmosferu i ponosan sam na igrače kako su reagovali I sada moramo da ispravimo samo neke greške. Sledeće nedelje ćemo biti ravnopravniji", zaključio je Boci.

Beta

Pogledajte još