Volkov debituje, Stojke prvi golman!

"Volkov je igrač koji je i pre tri meseca bio na spisku tadašnjeg selektora Vladimira Petrovića, ali se povredio pred okupljanje reprezentacije. On nije tu zbog poziva koji je dobio i od Crne Gore, već se njegove igre prate duže vreme", kazao je Ćurčić novinarima u Beogradu.

U nacionalni tim posle pauze vratili su se golman Vladimir Stojković, Gojko Kačar, Miralem Sulejmani, Boško Janković i Pavle Ninkov.

"Stojković je u poslednje vreme pokazao da fudbalski gledano treba da bude u reprezentaciji. On ima veliko iskustvo koje će značiti. Ostali igrači sve vreme su bili u planu, ali su imali probleme sa povredama ili nešto slabijom formom", dodao je Ćurčić.

On je kazao da je stručni štab okupio sve igrače koje je želeo i da će reprezentacija u narednom periodu kroz prijateljske utakmice "pokušati da vrati veru u srpski fudbal".

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine među reprezentativcima nema golmana Bojana Jorgačevića, Milana Biševca, Nenada Milijaša i Marka Pantelića.

"Nismo želeli da pravimo rezove i odreknemo se igrača posle jedne slabe partije. Ekipa je osvežena, ali računamo na sve", kazao je Ćurčić.

On je istakao da je sa Pantelićem postignut dogovor da ne igra zbog "obaveza prema klubu", dok Jorgačević "nije kolateralna šteta", već je "teško podneo slab nastup u meču sa Slovenijom" i nije mu potreban "dodatan pritisak".

"Želja Saveza je da se u decembru organizuje novi prijateljski meč, u kojem će šansu dobiti više novih igrača", saopštio je vršilac dužnosti selektora srpske reprezentacije.

Ćurčić je kazao da od igrača očekuje da odigraju "maksimalno ozbiljno", pošto predstoje dve "teške utakmice protiv učesnika prošlog Svetskog prvenstva".

On je dodao da je novi član štručnog štaba FS Srbije postao Branko Vukašinović, bivši selektor kadetske reprezentacije.

Na spisku od 23 igrača za prijateljske mečeve sa Meksikom i Hondurasom nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić i Damir Kahriman.

Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Neven Subotić, Slobodan Rajković, Nenad Tomović, Milan Vilotić, Aleksandar Kolarov i Vladimir Volkov.

Sredina terena: Zdravko Kuzmanović, Gojjko Kačar, Radoslav Petrović, Ljubomir Fejsa, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Milan Jovanović, i Boško Janković.

Napadači: Nikola Žigić, Miralem Sulejmani i Dragan Mrđa.

Reprezentacija Srbije igraće protiv Meksika 12. novembra u 03.00 u Keretaru, a sa Hondurasom tri dana kasnije u San Pedro Suli.

Beta

Pogledajte još