Repesaž fest od nedelje na Ubu

Organizatori su najavili učešće najboljih pozorišnih trupa safestivala u republikama bivše SFRJ, a smotru van konkurencij eotvaraju "Heroji" Predraga Perišića, u režiji Zorana Savkovića, koje će izvesti Ubsko pozorište "Raša Plaović".

U takmičarskom delu, od ponedeljka, publici će se predstaviti Kulturni centar iz Kule sa Sterijinom "Zlom ženom", Kolašinsko amatersko pozorište sa "Orkestrom Titanik" i Dramska grupa "Češka beseda" iz Doljana predstavom "Put u Ameriku".

Nastupiće i Slovačko pozorište "VHV" iz Stare Pazove sa "Krčmom na kraju druma" Antona Paloviča Čehova, Teatar "Fedra" iz Bugojna i "Kulturna scena" iz Trebinja sa koprodukcijom "Čekajući Marčela" i Pozorišno društvo "Smo Teater" iz Majšpeka u Sloveniji sa Molijerovim komadom "Scapinove zavijače".

Repesaž fest završava se 13. novembra, kada će žiri, čiji je predsednik Predrag Perišić, proglastiti najbolje, a "Pobedniku u čast" beogradska Ustanova kulture "Vuk Karadžić" odigraće predstavu "PR" Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina.

UB, 5. novembra 2011. (Beta)

Pogledajte još