Crno-beli se igrali sa Cibonom

Utakmice između najtrofejnijih klubova Srbije i Hrvatske decenijama unazad bile su veliki derbiji, ali su večeras izostala uzbuđenja, jer su Zagrepčani u ovoj sezoni znatno slabiji nego prethodnih godina i nisu mogli da pruže ni dostojan otpor Partizanu.

Od početka utakmice crno-beli su potpuno kontrolisali dešavanja na parketu i bez većih problema održavali vođstvo. Cibona je samo u prvoj polovini druge četvrtine koliko-toliko konsolidovala igru i u jednom trenutku stigla na dva poena zaostatka, ali je to samo bio signal da igrači Partizana pojačaju tempo i do poluvremena je prvak Srbije već imao vođstvo od 16 koševa razlike.

U nastavku utakmice sve je više ličilo na malo ozbiljniji trening, nego na takmičarski susret. Cibona je igrala bez ikakvog plana u napadu i njeni igrači su šutirali iz svih pozicija, najčešće potpuno nerezonski, što je Partizan lako kažnjavao i iz minuta u minut povećavao prednost.

Za trenera crno-belih Vladu Jovanovića to je bila idealna prilika da pruži šansu svim igračima i svi su je maksimalno iskoristili, a pogotovo Danilo Anđušić, koji je sa 14 koševa bio najbolji strelac Partizana.

Izvanredan je bio i Raško Katić, koji ove godine, zbog dolaska Nikole Pekovića i Miroslava Raduljice, ima veoma malu minutažu. Na terenu je proveo samo devet minuta, ali je za to vreme postigao 11 poena i imao najbolji indeks u obe ekipe.

Igra košarkaša Partizana, a pogotovo dobro šutersko veče gotovo svih igrača, predstavlja ohrabrenje za navijače crno-belih uoči važne utakmice u Ligi šampiona protiv madridskog Reala.

Partizan: Lou 7, Kecman 4, Raduljica 12, Jaramaz 6, Lučić 8, Milosavljević 9, Katić 11, Božić, Čakarević 7, Đekić 5, Anđušić 14, Peković 8.

Cibona: Čejs 16, Suton 4, Barbur 11, Rudež, Marčinković, Krapić, Lalić 10, Rozić 3, Harper 4, Vragović, Žižić 10, Kovačević 9.

(old_image)

Rezultati šestog kola i tabela Jadranske lige:

Partizan - Cibona 91:67
Zlatorog - Široki 53:78
Zagreb - Crvena zvezda Beograd 102:85
Budućnost - Krka 84:80
Olimpija - Radnički 85:70
Helios - Cedevita 62:87

Utakmica Hemofarm-Makabi odigraće se 29. decembra.

Tabela:

Makabi (-1) 5/0
Olimpija 6/0
Cedevita 5/1
Partizan 5/1
Budućnost 4/2
Cibona 4/2
Hemofarm (-1) 3/2
Široki 3/3
Zvezda 2/4
Zagreb 2/4
Krka 1/5
Radnički 1/5
Helios 0/6
Zlatorog 0/6

FoNet

Pogledajte još