Srbija izgubila od Češke, Vuković nervozan

Srbija je u prvom meču izgubila od Mađarske u Nišu sa 25:32, onda je juče u Beogradu pobedila Hrvatsku sa 22:20.

Rukometaši Srbije odigrali su sa Česima dva različita poluvremena, u kojem su pokazali kako ne treba, ali i kako bi mogli da igraju.

Češka je od početka meča imala prednost, koja je iznosila i šest golova prednosti, a Srbije je u toku ovog meča uspela da odigra ravnopravno završnicu, kada je u 57. minutu izjednačila na 23:23.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Marko Vujin sa šest i Žarko Šešum sa pet golova, dok je u ekipi Češke Jan Sobul postigao sest, a Filip Jiha i Karel Nočar po pet golova.

Posle meča selektor Srbije Veselin Vuković nije krio razočarenje i ponovio je nekoliko puta da će dobro morati da razmisli šta će da radi posle ovog meča.

"Posle prvog poluvremena bio sam razočaran odnosom pojedinaca prema utakmici. Stvarno moram da razmislim kako dalje. Nikola Manojlović se juče povredio, a Momir Ilić je bio premoren. Odnos prema igri u
drugom poluvremenu je bio mnogo bolji
", rekao je Vuković na konferenciji za novinare.

(old_image)

On je dodao da je ipak "ukupna slika" meča takva da je veoma razočaran.

"Ja sigurno nisam rekao igračima da ne dodaju loptu krilima. Drugačije smo se dogovorili da igramo, ali teško je sa četiri i po treninga 'produžiti loptu' do krila, kada je neko u klubu navikao da igra drugačije", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, utamice zahtevaju dublju analizu, jer ekipa u jednom poluvremenu pokazuje karakter, a u drugom ne.

"Onog trenutka kada ne budem smeo da kažem 'pametnicama' šta mi se ne sviđa, ja ću da se sklonim. Dogovorili smo se jedno i ne znam zašto je neko nešto izmišljao za vreme utakmice", rekao je Vuković.

Dvorana: Milenijum u Vršcu. Gledalaca: oko 3.000. Sudije: Volodkov i Zotin (Rusija). Sedmerci: Srbija 4(3), Češka 2(1). Isključenja: Srbija 14, Češka 2 minuta.

Srbija: Marjanac, Šešum 5, Vujin 6, Nikčević 1, Đukić 2, Toskić 1, Stanić, Ilić 1, Milić, Stojković, Rnić 2, Mitrović, Nenadić 2, Pavić 2, Beljanski 3, Marjanović.

Češka:
Mrkva, Nočar 5, Vitek, Vranji, Kubeš 1, Motl, Jiha 5, Filip, Sobol 6, Horak, Mraz 1, Galija, Juriček 3, Hinjek, Šik, Sklenak 4.

FoNet

Pogledajte još