10 zapovesti za večno mladu kožu!

1. Stavljajte kremu za sunčanje i kad nije leto!
Kreme sa bogatom zaštitom od UVA i UVB zraka su obavezne kako bi se koža zaštitila od prevremenog starenja prouzrokovanog suncem.

2. Ostavite pušenje!
Pored bezbroj ostalih negativnih uticaja, cigarete uništavaju kolagen i elastin i smanjuju nivo estrogena koji održava čvrstinu kože.

3. Mažite kreme sa retinoidima!
Retinoidi su derivati vitamina A koji poboljšavaju rad kolagena i ubrzavaju regeneraciju ćelija, a mogu se naći u mnogim kvalitetnijim kremama.

4. Redovno se osvežavajte vodom!

Ne pijte gazirana pića i kafu, već se uvek odlučite za vodu, jer jedino ona na pravi način hidrira vašu kožu i bori se protiv bora.

5. Spavajte dovoljno!
Koži je neophodno dovoljno sna kako bi "sama sebe oporavila". Fraza "beauty sleep" i te kako ima smisla, posebno kada u ogledalu vidite nadutost ispod očiju ili sivu boju kože nakon kratkog sna.

6. Održavajte idealnu težinu!
Tokom godina koža gubi na elastičnosti. Što češće vam se menja težina, to će se teže vraćati u prvobitno stanje i ostajaće opuštena.

7. Hranite se zdravo!
Koža se ne hrani samo od krema i ostalih preparata koje na nju nanosimo. Pre svega je bitno kako se hranite. Za mladalački izgled kože jedite više lososa, brokolija, spanaća i orašastih plodova, kao i pijte zeleni čaj.

8. Krećite se što više!
Vežbanje pospešuje protok krvi i samim tim vaš ten postaje svežiji. Samo trideset minuta kretanja ili vežbanja dnevno će učiniti čudo za vašu kožu.

9. Opuštajte se!

Činite šta god vam prija kako biste se opustili. Stres prouzrokuje da ćelije brže stare, a to se prvo odražava na koži.

10. Ne budite sami svoj kozmetičar!
Što ste stariji, to koža sporije zarasta. Zato, zaboravite bilo kakvo nestručno diranje akni po koži ili bilo čega drugog što vam se pojavi. Obratite se stručnjaku.

Pogledajte još