Ko pakuje kofere u Partizanu?

Prometno je bilo u Humskoj kao retko kada prošlog leta. Stiglo je 15-tak fudbalera, računajući i one koji su priključeni prvom timu iz sopstvene škole.

Mnogi još nisu pronašli sebe, posebno Brazilci Anderson i Eduardo, a još na početku sezone sportski direktor Mladen Krstajići trenerAleksandar Stanojevićnajavili su da će zima da bude neuporedivo mirnija od leta.

Najčešće dolazak pojačanja zavisi od onih koji će da odu. Tako je prethodne zime stigao Vukić umesto Moreire, Tejgo je pozajmljen da bi nadoknadio odlazak Klea... Sada se ne zna ko ima dozvolu da ode, jer Krstajić i Stanojević, što je normalno, ne žele da pričaju na tu temu dok se ne završi jesenji deo sezone.

Jasno je, međutim, da pre svih može da ode Zvonimir Vukić,jer mu ističe ugovor. Ne oglašavaju se u klubu sa eventualnom željom da mu ponude nastavak saradnje, pa je realno da plavokosi vezista ponovo ode u inostranstvo. Nema sumnje da će imati ponude koje će da ga zadovolje i finansijski i igrački.

(old_image)

Pakuje se i Aleksandar Ranković. Stigao je kao pojačanje planirano za tri pozicije. Na startu sezone bio je i desni bek i štoper, ali je "nestao" od revanša sa Šamrokom. Nema za njega više mesta ni na klupi, tako da bi u decembru lako mogao da se preseli u – Azerbejdžan. Ima ponudu jednog kluba koju je prihvatio, Partizan mu ne pravi probleme, ali transfer nije mogao pre mesec i po da se realizuje zbog tehničkih problema, jer ne bi imao odmah pravo nastupa. Sada se zima bliži, a ni Rankoviću, ni crno-belima, nije u interesu da se i dalje druže.

Ostali eventualni odlasci zavisiće od finansijske situacije u klubu.

Ako bude neophodno, zeleno svetlo bi mogli da dobiju pre svih Nemanja Tomić i Mohamed Medo Kamara, a možda će ponovo preko granice Nemanja Rnić, jer mu već sledećeg leta ističe ugovor sa crno-belima. Ako stigne neka ponuda, dozvolu za odlazak dobiće sigurno i Lamin Dijara...

Popunjen broj stranaca

Partizan je u startnoj postavi u subotu u Borči imao sedmoricu fudbalera iz sopstvene škole, koja bi i u budućnosti trebalo da redovno da nudi prava pojačanja prvom timu.

Ne bi trebalo u zimskom prelaznom roku da bude zvučnih pojačanja, pogotovo ne stranaca, kojih u Humskoj već ima šestorica, a na utakmici mogu da igraju samo četvorica.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još