"Parada" juri "Montevideo"!

Start distribucije "Parade" je po rezultatu u prvoj nedelji veoma sličan startu "Montevidea" koji je do kraja distribucije u Srbiji gledalo 515.595 gledalaca i čiji je scenarista bio Srđan Dragojević.

Biljana Prvanović, producent filma je povodom uspesnog starta "Parade" izjavila da je "presrećna i da se trogodišnji trud da se ovaj film snimi isplatio na najlepši mogući način". Pored toga, ona je izrazila očekivanje da će Ministarstvo prosvete podržati ideju novinara da "Parada", kao film koji govori o ljubavi i toleranciji među ljudima, dobije preporuku da srednjoškolci u Srbiji mogu organizovano da vide "Paradu" i upoznaju se sa temom filma koji predlaže dijalog i nenasilnu komunikaciju.

Srđan Dragojević je izrazio zahvalnost publici i rekao kako jeste očekivao da će film biti gledan, ali ne u ovoj meri, pošto nije imao nameru da pravi samo komercijalan film već film za koji već nekoliko godina smatra da je ovom društvu potreban, prvenstveno mladima, jer promoviše pozitivan model ponašanja.

- Verovao sam, tokom pisanja i snimanja "Parade" da će se pozitivna energija i ljubav sa kojom smo ga snimali "zadržati" na filmskoj traci. Imao sam nameru da napravim dobrodušan fim i, ako sam nekoga njime uvredio, neka mi oprosti - izjavio je reditelj.

VIŠE O: Film "Parada"

Pogledajte još