Jovanović: Moramo da iskoristimo Pekovića!

"Pre svega, moramo da igramo svih 40 minuta koncentrisano. Imamo svoje prednosti i pokušaćemo tako da nešto napravimo. To znaju i oni, kao i svi uostalom, i za to će se spremati, ali mi ne možemo ništa drugo. Forsiraćemo naše i nadamo se da će moći da prođe", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Partizan dočekuje u četvrtak ekipu Real Madrida. Španski velikan svake godine ima sjajne pojedince, ali je sada možda jači nego ikad, a igra i kao ekipa.

Jedina prednost koju Partizan možda ima je pod košem, gde će se Nikola Peković, Milan Mačvan i Miroslav Raduljica suprotstaviti Mirzi Begiću, Seržu Ibaki i Felipeu Rejesu.

Jovanović je rekao da je tim iz Madrida "popunjen" na svim pozicijama i da može da igra i brzo i sporo.

(old_image)

"To je jako dobro selektirana ekipa, imaju ozbiljan i kvalitetan tim. Pokazali su da znaju da igraju i poziciono i da trče. Biće jako teško. Normalno, mi ćemo pokušati da odigramo maksimalno, da pomerimo svoju igru za stepenik više i da se trudimo da utakmica svih 40 minuta bude 'živa", rekao je Jovanović.

Partizan do sada ima jednu pobedu i dva poraza, dok Real ima dva trijumfa. Ova dva tima igrala su do sada 17 puta, ali crno-beli imaju samo jedan trijumf. Jovanović je rekao da to uopšte ne utiče na njegovu ekipu.

"Isto kao što nam ništa nije značilo što smo pobeđivali Makabi, tako nam ni ovo ne znači. Nije to otežavajuća okolnost, istorija ne sme da utiče na igru", rekao je Jovanović.

Evroliga je ovaj meč proglasila susretom kola, a Partizan je ponovo apelovao na posetioce da navijaju sportski, jer će klub biti drastično kažnjen ako ponovo nešto bude ubacivano na teren.

Utakmica se igra u četvrtak od 20.45.

Beta

Pogledajte još