Karadžić: Zvali smo Mihajlovića!

Ni posle otvorene prilike da Siniša Mihajlović možda sedne na klupu orlova ništa se u planovima FSS nije promenilo: ime novog selektora saznaćemo tek na proleće sledeće godine! Kako je srpski stručnjak dobio otkaz u Fiorentini, tako je krenula licitacija da li ga čeka klupa naše reprezentacije.

Kao po nekom dogovoru, stigao je danas predsednik FSS Tomislav Karadžić u Kuću fudbala u Staroj Pazovi uoči konferencije za štampu, tako da nije mogao, ni da je hteo, da ne odgovara na pitanja u vezi sa Sinišom Mihajlovićem kao novim selektorom.

- Sve što bih sada rekao na tu temu, bilo bi preuranjeno. Svi izuzetno cenimo Mihajlovića, smatramo da je jedan od naših najboljih stručnjaka, ali u ovom trenutku ne razmišljamo ni o jednom kandidatu. Razlog je što imamo utvrđen plan rada, po kojem prvo idu izbori u savezu, pa tek onda izbor novog selektora - rekao je Tomislav Karadžić.

Samo je još jednom ponovio prvi čovek FSS rečenicu koju je više puta izgovorio od kraha u kvalifikacijama za EP, što samo potvrđuje da od angažovanja novog selektora, bio to Mihajlović ili neko drugi, neće doći tako brzo.

- Kao što sam rekao više puta, mislim da bi bio red da novo rukovodstvo, kada bude izabrano, bira stratega koji će voditi reprezentaciju. Mi ćemo u februaru imati još jedan prijateljski meč, a onda ćemo na proleće birati selektora koji će imati dovoljno vremena da se pripremi za start kvalifikacija. Kakav profil trenera nam je potreban? Samo da je najbolji!

Posle male pauze, kao da se predomišljao da li da kaže, Tomislav Karadžić je otkrio da je kontakta sa Sinišom Mihajlovićem bilo, ali pre godinu dana.

- Zvali smo Sinišu dva-tri puta tim povodom posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi - otkrio je Karadžić. - Tada nije mogao da prihvati posao, pošto je imao ugovor sa Fiorentinom. Izgleda da kockice nikako da nam se sklope, ali voleli bismo da se ponovo s njim čujemo, istim povodom.

Prvi čovek FSS neće putovati sa reprezentacijom u Meksiko i Honduras, ali čim se nacionalni tim vrati s puta, počeće pripreme za izbore u našem fudbalu.

- Sednica Izvršnog odbora će biti u poslednjoj nedelji novembra. Na njoj bi trebalo da se dogovorimo o raspisivanju izbora - najavio je “predkvalifikacije” za start izborne trke predsednik FSS Tomislav Karadžić.

(old_image)

Selektori od 1992.

Slobodan Santrač 68,2 %

(mandat 1995-1998)

Milan Živadinović 61,1 %

(mandat 1998-1999)

Vujadin Boškov 54,7 %

(mandat 1999-2000)

Milovan Đorić 28,6 %

(mandat 2001)

Dejan Savićević 29,4 %

(mandat 2001-2003)

Ilija Petković 59,0 %

(mandat 2003-2006)

Havijer Klemente 58,3 %

(mandat 2006-2007)

Miroslav Đukić13,3 %

(mandat 2008)

Radomir Antić 60,7 %

(mandat 2008-2010)

Vladimir Petrović 46,1 %

(mandat 2010-2011)

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još