Amerikanci masovno bojkotuju banke

Takvoj diverziji banaka dosad je pribeglo najmanje 650.000 Amerikanaca, a trend se nastavlja

Kampanje bojkota komercijalnih banaka u SAD-u na Facebooku početkom oktobra pokrenula je Kristen Christian, 27-godišnja vlasnica umetničke galerije iz Los Angelesa.

Na stranici nazvanoj 'Bank Transfer Day' pozvala je Amerikance da do 5. novembra prebace novac kreditnim zadrugama, kako bi poslali snažnu poruku gulikožama u bankarskim foteljama da je prošlo vreme neometanog haračenja klijenata.

Kampanja je kulminirala upravo prošle subote, na navedeni datum, kada su pojedine kreditne zadruge produžile radno vreme kako bi mogle obraditi neočekivano velik prilv novih klijenata. Trend se, međutim, uveliko nastavlja zahvaljujući intenzivnom medijskom praćenju dosad neviđenog bojkota komercijalnih banaka.

'Bila sam umorna… od novih bankovnih ponuda uz veće zaduživanje, od toga da nisam mogla doći do svog novca kada sam htela, od toga da se moj novac koristi za finansiranje rasipnog života bankara i kupovinu preduzeća u problemima', tumači Kristen Christian tvrdeći da je na pokretanje kampanje nisu inspirisali protesti s Wall Streeta, niti ih ona podržava.

Pogledajte još