Konuzin dobio packe iz Moskve

- Najverovatnije ništa se neće saopštiti oficijelno, ali diplomate međusobno ističu da je on prekršio pravila diplomatske službe u drugoj državi - kazao je Šarij za Radio Slobodna Evropa.

- Sasvim je sigurno da mešanje u partijski život u drugoj državi nije baš pogodna aktivnost diplomate. On je karijerni diplomata, diplomata sovjetske škole, ali je već na odlasku, s obzirom na to da ima već 64 godine. Ovo je najverovatnije poslednja dužnost koju ima u svojoj karijeri - naveo je Šarij u izjavi Radiju Slobodna Evropa.

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin je 29. oktobra na skupu Srpske napredne stranke u Nišu rekao da je SNS postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja gradjana Srbije i da je time stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera, ali istovremeno i odgovornost zbog poverenja i nade koje ljudi polažu u tu političku partiju.

Konuzin je u septembru napustio Bezbednosni forum nakon što je pozvan da završi govor u kome je kritikovao ostale učesnike što niko nije pokrenuo pitanje slanja kosovskih carinika na prelaze Brnjak i Jarinje.

Pogledajte još