DJ Hell

Kad se spomene ime DJ Hell, prva asocijacija je doček Nove 2005. godine. Kakva energija, ludilo, muzika, euforija! Izgleda da su se u nekoj vremenskoj muzičkoj kapsuli ova četiri faktora izgubila, a ljudi počeli da reaguju mlako i pomalo ravnodušno. Tek poneki urlik koji izranja - "To, majstore!"

Može on biti u najavama di-džej broj jedan, najbolji nemački ili svetski di-džej, ali činjenica je da mu je ovaj set bio mlak, tek s ponekim delom koji mrda kukove. Nije ni prineti setu iz 2005. Šteta što je bilo tako, jer su, kao na lotou, "svi uslovi bili ispunjeni" i zabava je mogla da počne. I dobar prostor – plato ispred Muzeja savremene umetnosti, i solidno ozvučenje, dobra organizacija, kvalitetan di-džej...

O Helu treba znati i da je vlasnik etikete "International Deejay Gigolo Records", i da je lansirao karijeru izvođačima kao što su "Fisherspooner" ili "Miss Kittin & The Hacker". Poslednjih godina vešto kombinuje glamour i underground, pa se tako na listi njegovih saradnika nalaze i Pi Didi i Grejs Džons, ali i "Channel", "Agent Provocateur", Karl Lagerfeld, Donatela Versače. Omiljen je na "Plejboj" žurkama, a Hju Hefner ga smatra svojim omiljenim di-džejem.

DJ Hell je i modna ikona, a magazin GQ proglasio ga je čovekom 2003. godine. O njemu je snimljen film "196 bpm", a sam je producirao "Freakshow – The Real Gigolo History Movie".

Ponekad nije samo problem u di-džeju ili organizaciji, vrlo često je u atmosferi na žurci. To je ona neuhvatljiva energija među ljudima, u vazduhu. Možda čak nije strašno ni kad je onako loša ili osrednja, ali čini se da je najveći problem kad je – nema.

S druge strane Brankovog mosta otvaranje je slavio "Plastic Flow". To je, u stvari, nekadašnji "Plastic Jam", ali na drugoj lokaciji. Promenio je samo mesto, ali ne i izgled, ljude, i muziku... I dalje je to pravi letnji klub na vodi, odlično sređen, koji će ovog leta biti egzil za klabere željne dobrog provoda.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić i Sanja Knežević


Slike s otvaranje "Plastik Flow" možete pogledati ovde.
Slike sa žurke DJ Hell možete pogledati ovde.

Pogledajte još