Recite zbogom masnoj kosi!

Masna kosa je veoma čest i, rekli bismo, ušasno dosadan problem mnogih. Savremen način života koji podrazumeva jurnjavu za obavezama u zagađenoj sredini, sve mukotrpne napore u borbi protiv masne kose čini uglavnom bezuspešnim. Isprobavanje raznih šampona, balzama, maski i ostalih kozmetičkih pomagala skoro uopšte ne donose rezultate, u to ste se, sigurni smo, već odavno uverili.

Nije isključeno i da ste primenili i neke bakine recepte, sa manje ili više uspeha.... Ali da li ste pokušali sa praškom za pecivo?!

Zvuči neverovatno, ali šampon od praška za pecivo je odličan za one koji imaju probleme sa mašćenjenjem vlasišta, budući da on isušuje.

Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rešava peruti i različitih nečistoća koje su posledica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Sve što treba da učinite kako biste napravili ovaj domaći šampon je da pomešate pola šoljice praška za pecivo s tri čaše vode. Ova smesa će biti vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smesu, pomešajte svega jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šoljicu vode. Smesu pre upotrebe dobro protresite i nanesite na teme tako daje doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon nanošenja ovog domaćeg šampona, isperite prašak za pecivo s pola šoljice jabukovog sirćeta.

Možda ćete primetiti kako vaša kosa u početku možda malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Reč je o tome što je vaš kupovni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Takođe, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti bilo da koristite prirodni ili kupovni šampon. Pranje kose svaki drugi dan pomoći će da vaša kosa i teme budu zdravi.

Pogledajte još