Partizan neće u Balkansku ligu!

"Ima puno razloga zašto ne želimo da idemo u Sofiju. Koja je poenta tog sastanka? Da se neko provede dva dana, da se druži... Ako se nešto radi, radi se sa svrhom, ciljem i programom", kazao je Grubor.

U ponedeljak, 14. novembra, CSKA iz Sofije biće domaćin sastanka koji za cilj ima formiranje Asocijacije balkanskih klubova i Balkanske lige, čiji bi članovi trebalo da budu klubovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske i Rusije.

Partizan je saopštio da neće prisustvovati tom sastanku.

"Mnogo puta smo pričali o regionalnom takmičenju i kopiji košarkaške Jadranske lige u fudbalu. Uvek se pominju osnovni uslovi koji moraju da budu ispunjeni, a to su saglasnost Evropske fudbalske federacije, saglasnost nacionalnih saveza i biznis plan", rekao je Grubor.

On je naveo i da svako međunarodno takmičenje "mora da ima određen format, finansijsku konstrukciju i termine igranja utakmica".

"Kada se zakazuje neki sastanak potrebno je da se utvrdi dnevni red, kako bi se učesnici pripremili da donesu neke odluke", dodao je Grubor.

Jedan od inicijatora ideje o formiranju Asocijacije balkanskih klubova je generalni direktor CSKA iz Sofije Dragoljub Simonović, koji je agenciji rekao da je Partizan odustao od dolaska u Sofiju "iz inata Crvenoj zvezdi".

On je kazao i da će na sastanku biti prisutan predsednik Fudbalskog saveza Bugarske i član Izvršnog odbora UEFA Borislav Mihajlov, koji je o svemu obavestio predsednika UEFA Mišela Platinija.

Beta

Pogledajte još