Mačvan: Zaslužili smo sreću!

"Stvarno smo zaslužili onaj promašaj. Nismo gubili prisustvo duha i kada su vodili. Treba da nastavimo da radimo, bićemo još bolji. Partizan su uvek krasili karakter i srce, nema razloga da naš tim bude drugačiji", rekao je Mačvan posle pobede u Beogradu sa 80:79.

On je kazao da se u Partizanu oseća kao kod kuće i da su ga svi lepo prihvatili.

"Nikad se nisam ni osećao kao stranac. Odmah su me prihvatili i navijači i saigrači, svi su mi pomogli da se prilagodim. Bićemo još bolji, samo kada se malo uigramo, da možemo da se razumemo ne samo rečima, nego i pogledima", rekao je Mačvan, koji u Partizanu igra na pozajmici iz Makabija.

Najefikasniji igrač susreta Nikola Peković rekao je da je prezadovoljan svime.

"Prezadovoljan sam svime što su momci pokazali, a pre svega jedan veliki karakter. Imali smo lošu seriju, a sada smo vezali tri dobre utakmice i nadam se da ćemo tako nastaviti. Svašta mi je prolazilo kroz glavu u poslednjim sekundama. Odigrali smo dobru odbranu, oni su promašili i nagrađeni smo", rekao je Peković koji je ubacio 20 poena.

(old_image)

Plejmejker crno-belih Ejsi Lo rekao je da je od početka očekivao da će tim ovako da igra.

"Očekivali smo da ćemo ovo da radimo. Želeli smo da prođemo u Top 16, pa i dalje. Imamo zaista dobar tim. U početku je bilo problema da shvatim igru, upoznam saigrače, trenera, naučim evropsku košarku... Hoćemo da budemo dobar tim, da igramo na visokom nivou i da budemo spremni za dalje", rekao je Lo.

Američki internacionalac rekao je da će tim još napredovati.

"Osećam da možemo da igramo mnogo bolje. Večeras u periodima nismo igrali ono što je trener tražio od nas. Nismo još odigrali najbolju utakmicu, imamo još mnogo da napredujemo. Trebaće nam mnogo rada...
Ovo je sjajno iskustvo što sam deo ovoga. Navijači su sjajni, saigrači su sjajni",
rekao je Lo.

(old_image)

Krilo Reala Felipe Rejes rekao je da je utakmica bila lepa za gledanje, ali i da je Partizan imao više sreće.

"Teška je bila utakmica, igrali su jako tvrdu odbranu. Mi smo isto dobro igrali. Utakmica je bila dobra za navijače, ali na kraju su imali više sreće", rekao je Rejes.

Nikola Mirotić je kazao da mu je drago što je Partizan pobedio.

"Mislim da je utakmica stvarno bila sjajna, iako nismo imali sreće na kraju. Promašili smo šut za izjednačenje i za pobedu. Sada treba da idemo dalje. Peković je stvarno odigrao sjajnu utakmicu. Partizan je imao sreće i drago mi je što su pobedili. Prvi put sam igrao u Pioniru i stvarno je sjajno", rekao je crnogorski reprezentativac iz Real Madrida.

Beta

Pogledajte još