Severina, blud i crkva

Severinin nastup na ovogodišnjem Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji, gde se pojavila u pripijenoj,  vrlo otvorenoj majici, a s likom Gospe - Srca Marijina, sablaznila je katoličke sveštenike, pogotovo fra Marija Knezovića, koji je pevačici poručio: "Idi, vraže, di te traže!"  

Fra Knezović smatra da je Severina još jednom izvrgla ruglu pre svega sebe, a onda i sve katolike, kao i Božje svetinje. 

- Svatko tko osobno drži do sebe i svoje vjere Severinine pjesme mora bojkotirati! - poručuju mnogi iz crkve, a prenosi hrvtaski portal Index.

- Stravično je što javnost, barem ne sva, ne osuđuje takav sotonski scenarij. Čudi da se sada ne javljaju iz Helsinškoga odbora, iz Udruge B.a.B.e. i ostalih "dušobrižnika" zaštite ljudski prava. Sjetimo se kako se cijeli svijet digao na noge kad je Muhamed stavljen u karikaturu. A mi? Mi kao da nemamo volje ni snage reagirati. Doduše, ima mnogih koji su tu spodobu izviždali na sceni i tako pokazali da je ipak Gospa kraljica Hrvata, a ne nekakva razgolićena zavodnica - kaže fra Knezović, koji smatra da bi brojna udruženja trebalo da reaguju.

On preporučuje da se zabrane Severinini koncerti s uvredljivom ikonografijom, a da svako ko drži do sebe i vere bojkotuje njene pesme.

- Čuvajmo ponos i ne bacajmo bisere pred svinje, ma kako te svinje izgledale atraktivno i zavodnički. Ne zaboravimo da je zlo uvijek lijepo umotano i u zamamljivom pakiranju! A Sevi možemo samo poručiti: Sram te bilo! - poručio je fra Mario Knezović. 

Jun 2008.

N. D.

Pogledajte još