Bili Kristal voditelj iduće dodele Oskara

LOS ANDJELES, 11. novembra 2011. (Beta-AP) - Američki glumac ikomičar Bili Kristal biće voditelj iduće ceremonije dodele Oskara26. februara, što je deveti put da se pojavljuje u toj ulozi.

"Neki od najboljih trenutaka u mojoj karijeri bili su na dodelamaOskara", naveo je Kristal na Tviteru. "Drago mi je što ću sevratiti", dodao je. Kristal je poslednji put vodio ceremoniju 2004.Mnogi su izrazili želju da ga ponovo vide na tom mestu nakon njegovognastupa na ovogodišnjoj ceremoniji za koji je dobio ovacije. Kristalje izjavio da je bio ganut srdačnim dočekom i da bi "bilo zabavnoopet voditi tu priredbu."

"Smatram da svečanost treba da se promeni" saopštio je Kristal uintervijuu za Asošijeted pres ranije ove godine. "Nagrada imapreviše tako da se ona mora na neki način oživeti, i ako bih jamogao u tome da učestvujem, bilo bi odlično." Ranije izabranivoditelj dodele Oskara 2012, Edi Marfi, odustao je od tog posla ovesedmice, dan nakon što je producent ceremonije Bret Ratner dao otkazna mesto producenta svečanosti usled oštrih kritika njegovoghomofobičnog ispada u jednom intervjuu. Ratnera je zamenio producentfilma "Blistavi um" Brajan Grejzer, koji će ceremoniju koproduciratisa Donom Mišerom.

Pogledajte još